Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι υποκρισίες των οπορτουνιστών για την Κούβα

Γρηγοριάδης Κώστας

«Να σημειωθεί ακόμα ότι το ΠΑΜΕ αρνήθηκε για ιδεολογικούς λόγους, όπως υποστήριξε, να στηρίξει ψήφισμα αλληλεγγύης για την Κούβα, (υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση), υποστηρίζοντας ότι μόνο το ίδιο "στηρίζει την Κούβα και το λαό της"». Το απόσπασμα προέρχεται από το ρεπορτάζ της χτεσινής «Αυγής» και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το απύθμενο θράσος των οπορτουνιστών στην πρεμούρα τους να συκοφαντήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να συγκαλύψουν τις πραγματικές τους θέσεις απέναντι στον ηρωικό λαό της Κούβας και τους αγώνες του ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Αυτόνομη Παρέμβαση στην αρμόδια επιτροπή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εκτός από άοσμο και άγευστο ως προς την ουσία του ζητήματος, απόφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι ακόμα και να αναφέρει λέξεις όπως «Ευρωπαϊκή Ενωση» και «Ιμπεριαλισμός». Δεν έλεγε κουβέντα για τους 5 Κουβανούς ήρωες που παραμένουν φυλακισμένοι στα μπουντρούμια των ΗΠΑ και για την αποφυλάκιση των οποίων εξελίσσεται παγκόσμια καμπάνια από οργανώσεις και κινήματα, ανάμεσά τους το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το βράδυ της Παρασκευής, άλλωστε, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε μια ακόμα εκδήλωση αλληλεγγύης με αυτό ακριβώς το αίτημα.

Αυτό το ψήφισμα ήθελε να «περάσει» η παράταξη του ΣΥΝ, πιστή στην άποψη ότι το χέρι που σε ταΐζει δεν πρέπει να το δαγκώνεις και πως καλύτερος τρόπος για να θολώσεις τα νερά δεν υπάρχει από το να δίνεις και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο ορισμός του οπορτουνισμού και μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί ο όψιμος καημός τους για την Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ