Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης» στο διαδίκτυο

Προκλητική αναφορά σε επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας αποσύρθηκε μετά από ελληνικό διάβημα

Ως «Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης» παρουσίαζε μέχρι χτες η επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας την περιοχή της ελληνικής θράκης.

Οταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΑ, κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και έγινε διάβημα διαμαρτυρίας. Οπως φαίνεται η διαμαρτυρία είχε αποτέλεσμα, καθώς χτες είχε αφαιρεθεί η προκλητική αναφορά από την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου.

Στη συγκεκριμένη αναφορά για την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» έφτανε κανείς ψάχνοντας προγράμματα επιμόρφωσης Τούρκων που ζουν σε άλλες χώρες. Υπάρχουν σχετικά προγράμματα για Τούρκους που ζουν στη Βουλγαρία, στην Αλβανία και σε άλλες χώρες. Ομως, δεν υπήρχε αναφορά για Τούρκους που ζουν στην Ελλάδα, αλλά για κατοίκους της «Τούρκικης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης». «Ανοίγοντας» το σχετικό παράθυρο στην ιστοσελίδα, εμφανίζονταν οι τρεις ελληνικοί νομοί της Θράκης, με όλα τα τοπωνύμια στην τουρκική γλώσσα. Μάλιστα στην εν λόγω «επαφή» υπήρχε και η πράσινη σημαία του «κράτους» που δημιούργησε το τουρκικό υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι διπλωμάτες οι οποίοι υποδέχτηκαν το ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας, υποστήριξαν πως πρόκειται για λάθος, το οποίο θα διορθωθεί άμεσα. Πράγματι, μερικές ώρες μετά τις ελληνικές διαμαρτυρίες το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, απέσυρε τις ενοχλητικές για την Ελλάδα αναφορές.

Η άμεση ανταπόκριση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, πάντως, δεν καθησυχάζει την Αθήνα. Οπως υποστηρίζουν Ελληνες διπλωμάτες, η Αγκυρα έχει από τον περασμένο Δεκέμβρη ξεκινήσει ένα παιχνίδι στη Θράκη, προσπαθώντας να τοποθετήσει την περιοχή στο τραπέζι των διμερών ελληνοτουρκικών διαφορών. Υπό αυτήν την έννοια, όπως εκτιμούν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι τουρκικές προκλητικές κινήσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ