Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποτέλεσμα της σκανδαλώδους πολιτικής τους

«Το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τα αποθεματικά των ταμείων είναι το αποτέλεσμα μιας πραγματικά σκανδαλώδους πολιτικής που εφάρμοσαν και τα δυο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εις βάρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Και συνεχίζει:

«Η ΝΔ με το νόμο 1902/90 και το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2676/90 άνοιξαν την κερκόπορτα του τζόγου στα ασφαλιστικά ταμεία. Δισεκατομμύρια έκαναν φτερά από τα ασφαλιστικά ταμεία και παίχτηκαν στο ναό του τζόγου για να υπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή οι συντάξεις του 60% των απόμαχων της δουλιάς είναι κάτω από τα 500 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, απειλούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, υποβαθμίζεται η ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη.

Την ίδια στιγμή, που το ΙΚΑ τζογάρει τα λεφτά των εργαζομένων, χρωστάει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) 1,35 δισ. ευρώ! Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) 1,5 τρισ. δρχ! Ανάλογα, χρωστάει και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

Οσοι λοιπόν κάνουν ότι ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική, στόχο έχουν να ξεγελάσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό, να κρύψουν τις ευθύνες τους και τις πολιτικές τους.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν εστιάζεται στο ερώτημα γιατί τζογάρονται τα λεφτά των εργαζομένων, αλλά ποιος είναι πιο μάστορας στην κλεψιά, να μην τον πάρουν χαμπάρι, ποιος μπορεί να κλέβει με λιγότερα σκάνδαλα και λιγότερες μίζες, ποιος μπορεί να μοιράζει καλύτερα την πίτα στη χρηματιστηριακή αγορά ώστε να μην δημιουργούνται αντιπαραθέσεις. Η πολιτική τους λοιπόν είναι η ίδια, απλά ο ένας υπερασπίζεται τα σκάνδαλα της πράσινης κι ο άλλος της μπλε πολιτικής.

Η κλεψιά όμως των ασφαλιστικών ταμείων, η σκανδαλώδης στήριξη των κατασκευαστικών εταιριών, των βιομηχάνων, από τα λεφτά των εργαζομένων δεν εστιάζεται μόνο στην καταλήστευση των αποθεματικών. Είναι εξίσου σκάνδαλο πρώτου μεγέθους το ότι:

  • Στο ΙΚΑ το Δημόσιο οφείλει πάνω από 4,5 δισ. ευρώ.
  • Η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών φθάνει ετησίως τα 1,9 δισ. ευρώ.
  • Το 60% των οικοδόμων ασφαλίζεται με 38 ένσημα το χρόνο.
  • Το 17% των εργαζόμενων είναι ανασφάλιστο και μια στις επτά επιχειρήσεις δεν έχει απογραφεί.
  • Κάνουν πλάτες στους εργοδότες να κλέβουν την ασφάλιση των μεταναστών και μετά το ΙΚΑ τους πουλάει 150 ένσημα για να αποκτήσουν την πράσινη κάρτα.
  • Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις οφείλουν 2,3 δισ. ευρώ.
  • Οι επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις οφειλών των βιομηχάνων αφαιρούν δισ. ευρώ από τα ταμεία.
  • Η συγχώνευση της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας φόρτωσε στο ΙΚΑ 600 εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα.

Ο κατάλογος της ληστείας των ταμείων είναι πολύ μακρύς.

Αυτή είναι η αλήθεια για τα ασφαλιστικά ταμεία κι ο ρόλος των κομμάτων της πλουτοκρατίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών νόμων που έφτιαξαν και διατήρησαν και οι δυο.

Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει να περιμένει τίποτα απ' αυτούς που βάζουν πλάτη ν' αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα. Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και τα κόμματα που τις στηρίζουν, να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, των συγκεντρώσεων, στις 29 του Μάρτη, για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή το τζογάρισμα των αποθεματικών.
  • Να επιστραφούν όλα τα χρήματα που αφαίρεσαν με "νόμιμους" ή παράνομους τρόπους χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες, κυβέρνηση και πλουτοκρατία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ