Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κουκούλωμα» του σκανδάλου μέχρι το επόμενο...

Το κουκούλωμα του μεγάλου σκανδάλου της συνεχιζόμενης λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων επιδιώκει η κυβέρνηση, επιχειρώντας ταυτόχρονα να αποτρέψει την αποκάλυψη νέου «διαχειριστικού» σκανδάλου, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Θεωρώντας «δεδομένη» την πολιτική τζογαρίσματος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, η «προσοχή» της κυβέρνησης εστιάζεται στο πώς θα εμφανιστεί ως δύναμη που κάνει ό,τι μπορεί για να «θωρακίσει» τη σωστή διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων. Στην κατεύθυνση αυτή, από τη μια, εξήγγειλε χτες «άσφαιρα» μέτρα για τη θωράκιση δήθεν των αποθεματικών των Ταμείων και, από την άλλη, επιχειρεί ένα συμψηφισμό με τα παρόμοια σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία με δική της πρωτοβουλία θωράκισε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με όλα εκείνα τα όπλα που χρειάζεται ώστε να επιτελέσει με αποτελεσματικότητα το έργο της», δήλωσε χτες ο Ευ. Αντώναρος, προσπαθώντας να πείσει ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Φανερή ήταν η αδυναμία του αναπληρωτή εκπροσώπου να απαντήσει στα ερωτήματα αν η «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» που αποφάσισε η κυβέρνηση θα αποτρέψει νέα σκάνδαλα σε βάρος των Ταμείων ή αν οι πράξεις της χρηματιστηριακής («Ακρόπολις») που χειρίστηκε το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ, ήταν παράνομες. Γενικότερα, από τις απαντήσεις του εκπροσώπου εμφανής ήταν η διάθεση της κυβέρνησης να «κλείσει» το θέμα μετά και τις χτεσινές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η προαναγγελία για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στα ασφαλιστικά Ταμεία και τις επενδύσεις των αποθεματικών τους από το 1998 μέχρι τώρα, αποσκοπεί σε συμψηφισμό με τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Παρά τη φραστική αποκήρυξη του συμψηφισμού, ωστόσο στη συνέχεια απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε με νόημα, «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι, οι οποίοι αισθάνονται άβολα για το ότι θα γίνει μια έρευνα σε βάθος»... Στο εύλογο ερώτημα γιατί αποφασίστηκε τώρα ο αναδρομικός έλεγχος, ο εκπρόσωπος απάντησε κυνικά ότι «κάθε χρόνος είναι πρόσφορος».

Στη συνέχεια, πέρασε στην αντεπίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας μέσα από την κούφια δικομματική αντιπαράθεση να μείνει στο απυρόβλητο η σκανδαλώδης πολιτική.

«Δε νομιμοποιούνται σήμερα να γίνονται τιμητές όσοι έκαναν στο παρελθόν απίθανες πράξεις», τόνισε και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ για να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα επιτίθεται αβασίμως στην κυβέρνηση και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και πόλωσης προσδοκώντας πολιτικά οφέλη».

Πάντως, στο ερώτημα αν στην αυριανή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Γ. Παπανδρέου επαναφέρει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι «η θέση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό είναι σαφής και έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια από τον πρωθυπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ