Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΚΕ
Ενοχος είναι ο ιμπεριαλισμός

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Παρασκευή στις 9 το πρωί, στη δίκη των δύο κομμουνιστών - αντιιμπεριαλιστών

Σε συγκέντρωση την Παρασκευή έξω από Εφετείο Αθηνών, στις 9 το πρωί, καλούν το λαό και τη νεολαία της περιοχής οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ με αφορμή την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των δυο κομμουνιστών, Θοδωρή Κρέπαπα και Πέτρο Μαρκομιχάλη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό. Τους καλούν επίσης να δυναμώσουν την πάλη τους, να μαζικοποιήσουν το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, καταδικάζοντας με κάθε τρόπο την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Να θυμίσουμε, ότι στις 7 Φλεβάρη 2002, ο πρώην Αμερικάνος πρέσβης Μίλερ είχε σχεδιάσει να ελέγξει πώς προχωρά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο 3ο ΕΛ Αιγάλεω. Λαός και νεολαία θεωρώντας πρόκληση την παρουσία του, με μαζική συγκέντρωση ματαίωσαν την επίσκεψη. Το Γενάρη του 2006 η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη καταδικάζει σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης - με αναστολή - τους δύο κομμουνιστές, Θοδωρή Κρέπαπα και Πέτρο Μαρκομιχάλη. Με λίγα λόγια, η ματαίωση της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη θεωρήθηκε «έγκλημα».

«Πράσινοι και μπλε κρατούντες χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν κατασταλτικούς μηχανισμούς, ασφαλίτες, προβοκάτορες, τρομοκρατία και καταδικαστικές αποφάσεις», καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ. «Το φρόνημα του λαού όμως δεν κάμπτεται», συμπληρώνουν. «Απαιτούμε την αθώωσή τους. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού ένοχος είναι ο ιμπεριαλισμός».

Στη συγκέντρωση την Παρασκευή έξω από Εφετείο Αθηνών καλούν επίσης το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ