Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φορολογικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ...στους φόρους, λέει η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού το ποσοστό εσόδων του δημοσίου από τη φορολογία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο. Δηλαδή, και λίγα μας κάνει ο Αλογοσκούφης κατά τη γνώμη τους.

Δεν ξέρουμε τι μέτρα και τι σταθμά χρησιμοποιούν στις Βρυξέλλες για να κρίνουν τέτοια μεγέθη, σίγουρα πάντως δεν έχουν ως γνώμονα το πώς «βγάζουν το μήνα» οι εργαζόμενοι και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί, πιστέψτε μας, είναι ...πανευρωπαϊκή η πρακτική του να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογικών βαρών κι ας μην το καταγράφει αυτό καμία στατιστική έρευνα.

Πάντως, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους μελετητές που καταλήγουν σε τέτοια αποτελέσματα ότι τα κέρδη των ΑΕ στην Ελλάδα είναι εξίσου μεγάλα με αυτά των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ...το ίδιο ή και περισσότερο αφορολόγητα.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΤΑ ιδιωτικά κανάλια - όπως είδαμε - για τη σύμβαση της ΔΕΗ με εταιρείες συλλογής χρεών, που χρησιμοποιούν και ανορθόδοξες μεθόδους προκειμένου να εισπράττουν ληγμένους λογαριασμούς.

Είναι βέβαιο, πάντως, ότι αυτές οι εταιρείες δε θα χρησιμοποιηθούν απέναντι στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, οι οποίες έχουν ειδικές, σκανδαλώδεις συμβάσεις με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Ωστόσο, δεν είδαμε παρόμοια ευαισθησία τόσα χρόνια που αυτά τα συστήματα τα χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές τράπεζες προκειμένου να εισπράττουν χρήματα από δανειολήπτες οι οποίοι χρωστούν.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι καταγγελίες είναι ακόμη χειρότερες. Οι εν λόγω εταιρείες ξεκινούν από τις τηλεφωνικές ενοχλήσεις γειτόνων, φίλων και συγγενών και φτάνουν μέχρι τα συστήματα της ...σικελικής μαφίας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Φανταζόμαστε φυσικά ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βγαίνουν «στον αέρα» τέτοια θέματα. Ιδίως όταν οι ιδιωτικές τράπεζες είναι από τους ...καλύτερους πελάτες των τηλεοπτικών καναλιών και το αντίστροφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ