Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Διαιωνίζουν το καθεστώς των συμβασιούχων

Με συμβασιούχους βγαίνει το «βαρύ έργο» της ΕΡΤ, τόνισε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησής της για τους εργαζόμενους με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου στη δημόσια τηλεόραση. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούνται σήμερα δεν καλύπτουν θέσεις «εξαρτημένης εργασίας».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επιβεβαίωσε πάντως τη συνέχιση του καθεστώτος των συμβασιούχων στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι μετά το προεδρικό διάταγμα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, «η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά με διαφορετική λογική», αφού «προσαρμόζεται στις ανάγκες της επικαιρότητας» και «σε καμιά περίπτωση δεν υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία». Είπε ότι «μονιμοποιήθηκαν 1.500 περίπου εργαζόμενοι στην ΕΡΤ», ενώ επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, αφού οι συμβασιούχοι «όντως ταλαιπωρήθηκαν επί σειρά ετών με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων».

Την κατάσταση που επικρατεί με τους σημερινούς συμβασιούχους στην ΕΡΤ περιέγραψε η Λ. Κανέλλη σημειώνοντας πως «βγάζουν στ' αλήθεια δουλιά, τη δουλιά του χτικιού», ρωτώντας: «Ξέρετε πώς πληρώνονται έως σήμερα οι τριμηνίτες που βγάζουν το βαρύ έργο στην ΕΡΤ;» και ότι «κολλάνε 5 και 10 ένσημα το μήνα;»! «Μπορεί κανείς να δουλεύει με την αγωνία του τριμήνου;», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, θυμίζοντας πως ανάμεσα στους συμβασιούχους και κυρίως στο τεχνικό προσωπικό «υπάρχουν άνθρωποι με πτυχία των ΤΕΙ που ενόψει και της ψηφιακής θα σας χρειαστούν»... Για να σημειώσει ότι η ΕΡΤ «όταν έχει συμβασιούχους που απέκτησαν μια στοιχειώδη εμπειρία, δεν μπορεί να έχουμε επαναπροσλήψεις και να μην προτιμούνται», «υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα και να μη χαθεί μια τεχνογνωσία». Επίσης αναφερόμενη στην ΕΡΤ-3 επισήμανε ότι «συνέβη να προσληφθούν μόνον όσοι δεν είχαν καταφύγει στα δικαστήρια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ