Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιοποιήθηκε η επιστολή Σημαιοφορίδη

Την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του διοικητή του ΤΕΑΔΥ (Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων) δημοσιοποίησε χτες ο Α. Σημαιοφορίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι της παραίτησής του είναι: Η ολοκλήρωση των αναγκαίων νομικών ενεργειών για την προάσπιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του Ταμείου, η διευκόλυνση του έργου της προκαταρκτικής εξέτασης, η προσωπική ευθιξία λόγω διασυρμού του ονόματός του. Κατά τ' άλλα, ο Α. Σημαιοφορίδης δεν αφιερώνει ούτε μία λέξη για την ουσία του ζητήματος των ομολόγων.

Στη συνέχεια της επιστολής παρουσιάζει το έργο που θεωρεί ότι έγινε επί προεδρίας του στο Ταμείο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο όπου αναφέρει πως «βρίσκεται σε εξέλιξη διαμόρφωση προκήρυξης ανάδειξης μειοδότη (τραπεζικού ιδρύματος) για την ταμειακή διαχείριση του Ταμείου διότι διαπιστώθηκε ότι με την επί σειρά ετών τηρούμενη διαδικασία υφίσταται το Ταμείο μεγάλη απώλεια εσόδων. Με αυτή τη διαδικασία παράλληλα θα αναμορφωνόταν, καθόσον είναι σε συνάφεια, και η ακολουθούμενη μέχρι σήμερα τακτική στο θέμα των επενδύσεων (συμβούλου, τρόπος, ενημέρωση κλπ.)». Ενα σχέδιο που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αλλαγής στον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών και που αποκαλύπτει την εμμονή στο «τζογάρισμά» τους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο η ΑΔΕΔΥ θα καταθέσει μηνυτήριες αναφορές, πρώτον, κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο και, δεύτερον, κατά των μελών της Επιτροπής, που εξέδωσε το πόρισμα, για παράβαση καθήκοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ