Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΔΥΕ
Πλατιά αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική δράση

Με τη σιγουριά ότι το κίνημα ειρήνης μπορεί να έχει παραπέρα ανάπτυξη, ώστε να δοθεί μια νέα ώθηση στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα, για ένα κοινό μέτωπο πάλης για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς και την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα οι εργασίες της 13ης Συνδιάσκεψης της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Πάνω από 120 αντιπρόσωποι, από 36 Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων για να ανταλλάξουν εμπειρίες από τη δράση τους και να αποφασίσουν την παραπέρα πορεία τους, ενόψει και του 15ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Απρίλη στη Νίκαια.

Η Αθανασία Τζιόκα, πρόεδρος της ΠΕΔΥΕ, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Γραμματείας, αναφέρθηκε στην πάλη του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας ότι υπάρχει πλούσια πείρα από κεντρικές κινητοποιήσεις και πορείες κατά του πολέμου και αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράκ, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, όπως και ημερίδες για το περιβάλλον, τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και τοπικές δραστηριότητες σε επίπεδο Επιτροπών Ειρήνης για πλήθος επίκαιρων θεμάτων που συνδέονται με την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού σε όλους τους τομείς των διεθνών σχέσεων και της ζωής των λαών. Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη οι τοπικές Επιτροπές να αναπτύξουν τη δράση τους συνδέοντάς τη με τη δράση και των άλλων φορέων του μαζικού κινήματος.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι «δε θα πάψουμε και δε θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε για: Επιτροπές Ειρήνης οργανωτικά και ιδεολογικά ισχυροποιημένες, με άνοιγμα της δράσης τους σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, με συσπειρώσεις των εργαζομένων στη δράση, με δουλιά στη νεολαία, με τις γυναίκες και τους μετανάστες, κόντρα στις απαγορεύσεις και στο ρεύμα». Το περιεχόμενο της δράσης περιλαμβάνει: Αντιιμπεριαλιστικές συσπειρώσεις στις γειτονιές και τους δήμους της Αθήνας, καταδίκη των πολέμων και των επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση χωρίς αστυνομική βία, αλληλεγγύη στον αγώνα του κυπριακού λαού, αγώνας ενάντια στην ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ενάντια στις ξένες βάσεις, αντεπίθεση στο μέτωπο του πολιτισμού και απόκρουση της υποκουλτούρας του ιμπεριαλισμού, αλληλεγγύη στους λαούς που ορθώνουν ανάστημα στον ιμπεριαλισμό, στήριξη των αποφάσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στήριξη των αποφάσεων του συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και του στόχου της για «συγκρότηση - διαμόρφωση ενός ισχυρού, λαϊκού -αντιιμπεριαλιστικού πόλου αντίστασης και αντεπίθεσης στη χώρα μας και διεθνώς, που θα αντιμάχεται τον πόλεμο και τη βάρβαρη πολιτική της νέας τάξης στο σύνολό της και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της».

Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη, ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, που δήλωσε ότι η ΕΕΔΥΕ βαδίζει προς το 15ο Συνέδριό της με τη βεβαιότητα ότι αυτό θα σηματοδοτήσει μια νέα ώθηση στη δράση της, ο Θ. Πατουλιάς εκ μέρους του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι υπάρχει συμπόρευση του εργατικού με το φιλειρηνικό κίνημα, από την ΕΕΔΔΑ ο Χ. Χαλβατζόγλου, από τη Δημοκρατική Μέριμνα η Στέλλα Λημνιού, ενώ ο Γ. Μωραΐτης από τη ΠΟΑΟ υπενθύμισε τα λόγια του Ν. Μπελογιάννη ότι «αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο», η Τόνια Χαρατσίδου από την ΟΓΕ, ο Χρ. Γεωργιάδης από τα ΑΜΕΑ και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, που τόνισε ότι το κίνημα ειρήνης για να παίξει το ρόλο του πρέπει να έχει καθαρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο.

Η 13η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη ενέκρινε τέσσερα ψηφίσματα, για την Παιδεία, αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς πατριώτες, αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ολοκλήρωσε τις εργασίες της εκλέγοντας τα 36 μέλη του νέου Παναθηναϊκού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ