Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Καλή» η ενεργειακή πολιτική, «κακοί» οι διαχειριστές

Την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να διαχωριστεί ιδεολογικά και πολιτικά από τη ΝΔ και στο θέμα της ενέργειας ανέδειξε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ασχολείται με το θέμα. Οι Χρ. Παπουτσής, Δ. Πιπεργιάς, Γ. Μανιάτης και Μ. Σημαντώνη επιδίωξαν να προτάξουν μια ανύπαρκτη διαφορά. Ο Χρ. Παπουτσής αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης για δήθεν «κοσμογονία», ενώ «στην πραγματικότητα πρόκειται για μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση όλων όσων είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σε αυτές τις δρομολογημένες πολιτικές επιτυγχάνει τη χειρότερη δυνατή επίδοση».

Ζήτημα «επιδόσεων» για μια ίδια πολιτική, για ένα τι και πώς που δε διαφέρει, είναι τελικά η «διαφορά» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπου επιμέρους και ελάχιστες διαφοροποιήσεις για νομοθετικά μέτρα, όπως, π.χ., για τη φορολόγηση των καυσίμων, δεν κατορθώνουν να συγκαλύψουν την ταύτιση. Μίλησαν ακόμη και για εμμονή της κυβέρνησης στις ...ιδιωτικοποιήσεις, για την ανάγκη το δημόσιο να έχει στρατηγικό ρόλο, για καθυστερήσεις στην επέκταση του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αλλά και για «φίλια συμφέροντα», που δεν κατονόμασαν, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ενέργεια.

Ωστόσο, χαρακτηριστική είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ, με την οποία ασχολήθηκε εκτενώς, όπως αναμενόταν. Σε ένα δεκάλογο μέτρων για την ανόρθωση της επιχείρησης, το πρώτο που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ είναι η «προσαρμογή μας στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς ανατροπές». Οσο για την πορεία της ΔΕΗ, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι στο σχετικό σχεδιασμό πρέπει να συμβάλει και το ...«διεθνές επενδυτικό κοινό», ενώ η διείσδυση στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης θεωρείται κρίσιμο ζήτημα. Αυτό ακριβώς που δηλώνει και η κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.

Για το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικές, αλλά ο τρόπος διαχείρισης. Καθυστέρησε την ανάπτυξη της ΔΕΗ, τη μετέτρεψε σε ΑΕ και δικαίως κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. «Ανικανότητα» και «ανεπάρκεια» χρέωσαν στις διοικήσεις της, ανεπάρκεια χρεώνουν και στην κυβέρνηση, προκειμένου να κρύψουν ότι η πολιτική που υλοποιείται είναι η κύρια υπεύθυνη για τα ενεργειακά προβλήματα και όχι αυτοί που την υλοποιούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ