Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πόδι μαζί με το ΚΚΕ

Το ποντιακό γλέντι της ΚΟΘ

Σε μια ζωντανή και μαχητική βραδιά, γεμάτη αγωνιστικό ενθουσιασμό, μετατράπηκε το ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Συνέβαλαν σ' αυτό οι εξαίρετοι καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές) που άφησαν για λίγο τη δουλιά τους και συμμετείχαν εθελοντικά, συντροφεύοντας τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Μίλησε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα δεινά και τους διωγμούς σε βάρος των ελληνικών πληθυσμών, που χρησιμοποιήθηκαν στο βωμό του κέρδους και στο μοίρασμα των σφαιρών επιρροής. Οπως είπε, οι πρόγονοί μας, στον Καύκασο και τη Μικρά Ασία, απέναντί τους είχαν την αστική τάξη της Τουρκίας, αλλά και την ελληνική αστική τάξη, που τους χρησιμοποίησε για τα δικά της μεγαλεπήβολα σχέδια και την κρίσιμη στιγμή τούς εγκατέλειψε βορά στη μανία των διωκτών τους, ώστε να συνεχίσει την εκμετάλλευση της προσφυγιάς, που έφτασε ταλαιπωρημένη στην Ελλάδα.

Οπως σημείωσε, «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε επειδή το τελευταίο διάστημα οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ, στο παζάρι των διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση με την Τουρκία, εντάξανε και τα μεγάλα ιστορικά θέματα σαν αυτό της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ποντίων».

Προειδοποίησε πως «σήμερα που γίνεται προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία είναι πολλοί οι πρόθυμοι και οι επιτήδειοι που θέλουν να συνεχίσουν την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση των νεοπροσφύγων για εκλογική πελατεία». Και κάλεσε το οργανωμένο ποντιακό κίνημα να βάλει φραγμό «σ' αυτούς που έκαναν επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο την καταγωγή τους, αξιοποιώντας τον πλούτο της προσφυγιάς. Να σταθούν όρθιοι και να δώσουν τη μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ