Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Να απελευθερωθούν οι πέντε Κουβανοί πατριώτες

ΓΕΝΕΥΗ.--

Την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται πάνω από 8 χρόνια φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν τρομοκρατικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων ενάντια στην Κούβα απαίτησε για άλλη μια φορά, την Παρασκευή, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στις εργασίες του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη.

Ο αντιπρόσωπος της ΠΣΟ, Οσίρις Οβιέδο, μιλώντας στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε λεπτομέρειες για την άδικη φυλάκισή τους και επισήμανε ότι ο μόνος στόχος τους ήταν να υπερασπιστούν τον κουβανικό λαό από τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδιάζονταν και οργανώνονταν από το έδαφος των ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πάνω από 135 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου έχουν υπογράψει κείμενο που ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βρει μια λύσει για την υπόθεσή τους και να κανονίσει να δοθεί άδεια για να τους επισκεφθούν οι συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια για την απελευθέρωση των «Πέντε», ενώ σήμερα υπάρχουν 208 Εθνικές Επιτροπές για την «Απελευθέρωση των Πέντε» σε 79 χώρες του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ