Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ
Χειροκρότησαν τις αντιδραστικές προτάσεις

Τις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε σαν «όραμά» του για τη νέα γενιά ο Γ. Παπανδρέου χειροκρότησαν οι σύνεδροι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στο συνέδριο «επανίδρυσης», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Οι περισσότεροι από τους 5.000 συνέδρους συνυπέγραψαν τις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και δήλωσαν «παρών» στο κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου να πρωτοστατήσουν στις «μεγάλες αλλαγές». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δυο ομιλίες που πραγματοποίησε στο συνέδριο της νεολαίας, αν και ήταν αναλυτικός στην παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να αναφερθεί στη θέση του κόμματός του υπέρ της αναθεώρησης του «άρθρου 16» και της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε θέμα τριβής μεταξύ των συνέδρων, με την πλειοψηφία του συνεδρίου να ψηφίζει κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Βέβαια, στα επίσημα κείμενα του συνεδρίου υπήρχαν αναφορές οι οποίες τόνιζαν την ανάγκη «διερεύνησης της ενδεχόμενης αναγκαιότητας και σκοπιμότητας ίδρυσης μη κρατικών ιδρυμάτων»...

Μια στάση που εξάλλου ακολούθησε και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία αν και αποχώρησε από τις ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του άρθρου 16, δήλωσε ότι διατηρεί στο ακέραιο τη θέση της, υπέρ της αναθεώρησής του. Τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνέδρων προσπάθησε να αμβλύνει με παρεμβάσεις του ο Κ. Σκανδαλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για τη νεολαία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ