Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
Επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Ισπανίας

ΑΒΑΝΑ.-

Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από την Κυριακή ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, τον οποίο υποδέχτηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί ο Κουβανός ομόλογός του Φελίπε Πέρες Ρόκε. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος που βρίσκομαι στην Κούβα», τόνισε ο Ισπανός διπλωμάτης σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της άφιξής του στο αεροδρόμιο.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών ηγείται πολυπληθούς αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων αξιωματούχων και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του εθνικού ήρωα της Κούβας, Χοσέ Μαρτί, που βρίσκεται στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν χτες για να εξετάσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και άλλα διεθνή θέματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκράνμα», η επίσκεψη «εκφράζει το θετικό σημερινό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις των δύο χωρών και δείχνουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν και οι σχέσεις Κούβας - ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα και τη θέληση να επιλύονται οι διαφορές με διάλογο και πέρα από αντιπαραθέσεις και όρους». Επίσης σημειώνεται ότι η Κούβα «έχει διακηρύξει πως επιθυμεί ευρύτερες σχέσεις με την ΕΕ, χωρίς όμως επεμβάσεις στα εσωτερικά της και με αναγνώριση του δικαιώματος κάθε χώρας να διαλέγει ελεύθερα το οικονομικό και κοινωνικό της σύστημα».

Η αντιπροσωπεία επίσης αναμένεται να συναντηθεί με τον Κουβανό αντιπρόεδρο Κάρλος Λάγκε και να επισκεφτεί τη Λατινοαμερικανική Σχολή της Ιατρικής, ιστορικές και πολιτιστικές τοποθεσίες, καθώς και να υπογραφούν μια σειρά συμφωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ