Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να καταργηθούν οι ΠΑΕ

Σε δηλώσεις στη στην ΕΤ-3 η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ερωτώμενη για τα έκτροπα στην Παιανία και για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, υπογράμμισε:

«Κατά τη γνώμη μας υπάρχουν πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που συνεργάζονται με τις ΠΑΕ, αντί να τις καταργήσουν, που έχουνε μπλέξει το ποδόσφαιρο και συνολικά το άθλημα με το στοίχημα, όπου οι εταιρείες ντόπινγκ και γενικότερα οι εταιρείες στοιχημάτων είναι κράτος εν κράτει. Αυτά όλα γεννούν και τις ομάδες των διατεταγμένων "φιλάθλων" και καλλιεργούν τη βία».

Κληθείσα να σχολιάσει τα κυβερνητικά μέτρα η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε: «Είναι πυροσβεστικά άμεσα. Εμείς προτείνουμε κατάργηση των ΠΑΕ και ό,τι συνεπάγεται αυτό και δημιουργία ενός νέου τύπου ποδοσφαίρου, ερασιτεχνικού, και γενικότερα των αθλημάτων, που βεβαίως θα λειτουργεί με σωστούς όρους και αμοιβών για τους αθλητές και κάλυψής τους σε θέματα υγείας. Ο πρωταθλητισμός δεν μπορεί να συσχετιστεί με το εμπόριο, διότι τότε γίνεται ωμή βία και εξαγορά».

Αναζητούνται πέντε ύποπτοι

Σε πέντε άτομα που θεωρούνται ύποπτα και ανήκουν σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, αναζητούν οι διωκτικές αρχές τους δράστες της δολοφονίας του 22χρονου Μ. Φιλόπουλου.

Η Ασφάλεια βασίζεται σε δυο καταθέσεις συλληφθέντων, όπου δυο δράστες χτυπούσαν με μαχαιριές το νεαρό στα πόδια, ενώ ένας τρίτος τον χτύπησε δυνατά στο κεφάλι με ρόπαλο. Παράλληλα άλλα δυο άτομα συμμετείχαν χτυπώντας τον 22χρονο. Οι αρχές διαθέτουν ενδείξεις, αλλά είναι απαραίτητο να στοιχειοθετηθούν για να οδηγηθούν οι δράστες στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια έχει ταυτοποιήσει τους τρεις από του πέντε δράστες. Η Αστυνομία ψάχνει για δυο βίντεο από κινητά τηλέφωνα, ενώ στα ρούχα τριών από τους 18 συλληφθέντες έχουν βρεθεί αίματα και γίνονται αναλύσεις γενετικού υλικού, όπως και ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει η Ασφάλεια, οι επιβάτες πολυτελούς αυτοκίνητου είχαν «επιτελική» συμμετοχή στη φονική συμπλοκή της περασμένης Πέμπτης, αφού μίλησαν με ορισμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που επέβαιναν σε δίκυκλα. Εκτιμάται δε ότι δυο άτομα από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού «έκλεισαν» το μοιραίο ραντεβού στην Παιανία.

Από τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομία σε γραφεία συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού στην Αθήνα, τον Πειραιά και άλλους δήμους της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά, ρόπαλα και μαχαίρια.

Συνολικά έγιναν έρευνες στα γραφεία 22 συνδέσμων.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Στο μεταξύ απολογήθηκαν χτες στην 26η τακτική ανακρίτρια οι πρώτοι έξι από τους συνολικά δεκαεννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια της Παιανίας την περασμένη Πέμπτη. Οι τέσσερις, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο. Απολογούμενος ο ανήλικος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, είπε ότι η συνάντηση είχε κλειστεί τέσσερις μέρες νωρίτερα και όσοι πήραν μέρος γνώριζαν ότι θα γίνει μάχη και είχαν πάει προετοιμασμένοι για αυτό.

Χτες απολογήθηκε επίσης και ο οδηγός που χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν από τους συμπλεκόμενους. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν όσοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τον αδελφό του θύματος, τον 25χρονο πρόεδρο του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού στον Κολωνό, Μιχάλη Φιλόπουλο, τον χτυπούσαν Αλβανοί οπαδοί του Ολυμπιακού από το Παγκράτι.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε από τους έξι νεαρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ