Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεταρρυθμιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο πρωθυπουργός επιδόθηκε στις βαριές και γεμάτες νόημα δηλώσεις: Οπως είπε, «ο πολιτισμός και η ιστορία μας δε μας επιτρέπουν λάθη και πισωγυρίσματα» εξηγώντας ότι γι' αυτό πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της η κυβέρνηση!

Τώρα, τι είδους «πολιτισμός» είναι αυτός που επιβάλει μια εισοδηματική πολιτική της τάξης του 3%; μόνο ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του το γνωρίζουν...

Για την «Ιστορία» ίσως και να συμφωνήσουμε, τη νεότερη τουλάχιστον. Στην Ελλάδα είχαμε κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν τα εγχώρια και ξένα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του λαού της. Και η κυβέρνηση είναι σαφώς άξιος συνεχιστής.

Μόνο που οι γοητευτικότερες ιστορικές στιγμές είναι εκείνες που η Ιστορία αλλάζει!

ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, εκατό χιλιάδες και κάτι ψιλά είμαστε, οι κάτοικοι αυτής της χώρας, σύμφωνα με όσα μας ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Πληροφοριακά οι γυναίκες παραμένουν πάντα πλειοψηφία, αφού είναι 100 χιλιάδες περισσότερες.

Αν τα συνδυάσουμε πάντως αυτά με τα στοιχεία της Κομισιόν που λένε ότι το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο φτώχειας, δηλαδή επιβιώνει με λιγότερα από 480 ευρώ το μήνα, τότε η εικόνα γίνεται πληρέστερη. Οχι όμως και καλύτερη...

Το γιατί η Κομισιόν δε θεωρεί φτωχούς όσους κερδίζουν 550 ή 600 ευρώ το μήνα, μην το ρωτάτε. Είναι μια άλλη ιστορία. Αλλωστε, όταν παραθέτουμε στοιχεία της ΕΕ το κάνουμε για να σας δείξουμε ότι ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούν να αρνηθούν το χάλι στο οποίο μας έχουν οδηγήσει.

Κατά τα άλλα, στα δελτία ειδήσεων οι εικόνες της περίφημης «πασχαλινής αγοράς» με τα διευρυμένα ωράρια των καταστημάτων και τους πάντες να έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο καταναλωτισμού δίνουν και παίρνουν.

Ισως για να βλέπουμε στην τηλεόραση πόσο... ευτυχισμένοι και αυτάρκεις είμαστε, μια και δεν μπορούμε να το δούμε στην πραγματικότητα!


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ