Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ακριβά και χειρότερα

«Το ρητό "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" δε φαίνεται να ισχύει όταν πρόκειται για την περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις ΗΠΑ ξοδεύονται δύο ως τρεις φορές περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν για την υγεία, σε σχέση με άλλες προηγμένες χώρες, όπως Γερμανία, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία. Θα περίμενε κανείς, η υγεία του πληθυσμού στη χώρα αυτή να είναι δύο με τρεις φορές καλύτερη απ' ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν εφάμιλλη, είναι χειρότερη, όπως διαπίστωσε το αμερικανικό ινστιτούτο Commonwealth Fund που διενήργησε έρευνα σε όλες τις παραπάνω χώρες (...) Στη χώρα αυτή η περίθαλψη προσφέρεται από ένα ψηφιδωτό κρατικών προγραμμάτων, ιδιωτικών ασφαλειών και προγραμμάτων που σχετίζονται με την εργασία και διακόπτονται σε περίπτωση ανεργίας, ένα διάτρητο πλέγμα που αφήνει 45 εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς καμία ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ φορτώνει ακόμη και τους ασφαλισμένους με δυσβάστακτα έξοδα» (τα στοιχεία από την Ε. Μπέρση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Συμβαίνει κι αλλού

«Ο "πόλεμος της ομπρέλας" κηρύχτηκε στη γειτονική Ιταλία, καθώς ορισμένες εταιρείες εκμετάλλευσης εξοπλισμού παραλίας, αγνοούν επιδεικτικά κυβερνητικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες της χώρας, ακόμα κι αυτοί που βρίσκονται σε ιδιωτικές ακτές, έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους δίχως να πληρώνουν εισιτήριο» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Πήγαν για να... φύγουν

«Η μεγαλύτερη και η πιο ακριβή αμερικανική πρεσβεία παγκοσμίως πρόκειται να ανεγερθεί στο Ιράκ (...) θυμίζει εξωτερικά στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β΄ παγκοσμίου πολέμου (...) θα καλύπτει κοντά στα 400.000 τετραγωνικά μέτρα, όσο περίπου ολόκληρο το Βατικανό» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ