Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τι λέει το ΚΚΕ για τον Καρατζαφέρη

«Στον ΛΑΟΣ συνυπάρχουν ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, σκοταδιστικές αντιλήψεις, ο αντικομμουνισμός, ο λαϊκισμός. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Είναι μέρος του συστήματος» (από τη συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στο «ΒΗΜΑ»).

Τι σχολιάζει ο ΣΥΝ

«Η κριτική που κάνουν στον Καρατζαφέρη δεν είναι κριτική αριστερών προς ακροδεξιούς» (το προχτεσινό τσιτάτο του Α. Τσίπρα / «ΑΥΓΗ»).

Ποιος είναι ο αντίπαλος;

«Το ΚΚΕ έχει το δικό του πρόγραμμα και δρα αυτοτελώς. Δεν είναι απλώς κατά της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι και κατά των οικονομικών βάσεων που στηρίζουν, δηλαδή κατά της πλουτοκρατίας (...) η ρίζα του προβλήματος είναι το σύστημα, το καταγγέλλουμε αλλά δε μένουμε μόνον εκεί. Η σημερινή καταλήστευση έγινε επί ΝΔ και το λέμε από την πρώτη στιγμή (...) αλλά δεν μπορούμε να θάψουμε το παρελθόν (...) επομένως πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για την πολιτική που φέρνει τη λεηλασία των Ταμείων. Πηγαίνουμε και παραπέρα. Τα Ταμεία ληστεύονται από το 1950. Και ζητάμε να επιστραφούν τα κλεμμένα. Να μην μπαίνουν στον τζόγο τα αποθεματικά. Αυτά δεν αρέσουν στο ΠΑΣΟΚ» (από τη συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στο «ΒΗΜΑ»).

...και τι είναι αυτό που καίει τον ΣΥΝ

«Δε λέει την αλήθεια η ηγεσία του ΚΚΕ όταν υποστηρίζει πως χτυπάει τον δικομματισμό. Χτυπάει κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ με άλλοθι τον δικομματισμό» (ο Β. Πάικος στην «ΑΥΓΗ»).

Το ποιοτικό στοιχείο

«Το ποιοτικό στοιχείο των εκλογών είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ (...) είμαστε υπέρ του να μειωθούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο γίνεται περισσότερο (...) αυτό θα έχει αποτέλεσμα, γιατί θα είναι μεγαλύτερη η δυνατότητα του λαού να παρεμβαίνει, να εμποδίζει τα χειρότερα που θα έρθουν όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση» (από τη συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στο «ΒΗΜΑ»).

...και το πρόβλημα του ΣΥΝ

«Το ΚΚΕ επιτίθεται ενάντια στον ΣΥΝ, επιτίθεται ενάντια στον ΣΥΝ, επιτίθεται ενάντια στον ΣΥΝ και επιτίθεται και ενάντια και σε κάποιους άλλους» (ο Α. Αλαβάνος στην Α' νομαρχιακή του ΣΥΝ στην Αθήνα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ