Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τώρα «πληρώνουν» και τα λευκά κολάρα

«Σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg εκτιμάται ότι η "outsourcing industry" δηλαδή η "βιομηχανία των μετεγκαταστάσεων" θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 10% τα επόμενα χρόνια για να φθάσει ο τζίρος της στα 618 δισ. δολάρια του χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο σύγχρονος κόσμος της παραγωγής σε ό,τι αφορά τις δυτικές κοινωνίες θα απαιτεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις... τροχόσπιτα, όλο και περισσότερους εργαζόμενους - νομάδες (...) οι κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις είναι τεράστιες. Γιατί ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες το τίμημα της μεταφοράς βιομηχανικών μονάδων εκ δυσμάς προς ανατολάς το πλήρωνε σχεδόν αποκλειστικά η εργατική τάξη, τώρα το πληρώνει (και) η μεσαία τάξη. Το πληρώνει δηλαδή το πολυπληθέστερο και δυναμικότερο από καταναλωτικής απόψεως κομμάτι που αποτελεί και την κεντρική δεξαμενή ψήφων όλων των κομμάτων. Η εξασθένιση της οικονομικής δύναμης της μεσαίας τάξης έχει υψηλό πολιτικό κόστος» (το άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

Χρήμα για παραγωγή σύγχρονων σκλάβων

«Με μια διπλή "ηχηρή" σύσταση προς την Ελλάδα "να μεταρρυθμίσει την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό" ο επίτροπος Απασχόλησης Βλ. Σπίντλα έδωσε χθες την πολιτική έγκριση για να εκταμιευτούν κοινοτικά κονδύλια 2,2 δισ. ευρώ για την εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος για την απασχόληση έως το 2013» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Καλύτερα «σάλτας» παρά καρφί

«"Ως πότε, παλικάρια, θα ζούμε στριμωχτά, δεμένοι με ζωνάρια και δίχως κινητά;" Τον Θούριο, όχι του Ρήγα, αλλά του ξέγνοιαστου καβαλάρη έψαλε χθες ο Δήμος Βερύκιος. Σχολιάζοντας τα πρόστιμα για τη χρήση κινητού εν ώρα οδήγησης, δηλώνει ευθαρσώς ενώπιον των τηλεθεατών και μιας αξιωματικού της Τροχαίας ότι ο ίδιος έχει τρία κινητά και δεν έχει σκοπό να πάψει να τα χρησιμοποιεί ενώ οδηγεί, μόνο που δε θα τον πιάσουν ποτέ! Στην πονηριά του κράτους - φοροεισπράκτορα, μας λέει, αντιτάσσει την πονηριά του Ελληνα οδηγού και όπως υποστηρίζει έχει τρόπο να μπαίνει στους λεωφορειοδρόμους δίχως να τον πιάνει κάμερας μάτι! (...) προτιμώ τις υπερβολές του κ. Βερύκιου από τη γλυκερή και επιδεικτική νομιμοφροσύνη πολλών συναδέλφων του» (η Μ. Τζιαντζή στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ