Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετσι αυξάνονται τα κέρδη...

Στο αστρονομικό ποσό των 4,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έφτασαν - στο δεύτερο τρίμηνο του 2007 - τα επίσημα καθαρά κέρδη της «JP Morgan Chase & Co» καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005. Μια απλή διαίρεση μας πληροφορεί πως τα κέρδη της γνωστής - και στην Ελλάδα - αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας, αυξάνονταν πάνω από 1,4 δισ. δολάρια το μήνα ή 47 εκατ. δολάρια τη μέρα!

Σίγουρα τα κέρδη είναι και μεγάλα και προκλητικά, αν ληφθεί υπόψη ότι ο ρυθμός πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν υπερβαίνει το 2%. Και βέβαια, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε εδώ, πως στην προκλητική αύξηση των κερδών της «JP Morgan Chase & Co» - που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ - έχουν βάλλει τη δική τους σφραγίδα και οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, θυμίζουμε πως τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και - στη συνέχεια - οι κυβερνήσεις της ΝΔ ανέθεταν μια σειρά εργασίες του ελληνικού Δημοσίου, στη «JP Morgan». Πρόσφατο παράδειγμα, η ανάθεση της διακίνησης «αμαρτωλών» ομολόγων - γνωστών και ως «δομημένων» - του ελληνικού Δημοσίου, στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, όπως του ΤΕΑΔΥ κλπ.

Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ