Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει νέο κρούσμα αστυνομικής βίας

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, που σημειώθηκε χτες σε βάρος νεολαίου, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

«Συνεχίζονται - τονίζεται στη σχετική καταγγελία του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ - με προκλητικό τρόπο τα κρούσματα άσκησης κρατικής βίας και αστυνομοκρατίας, στο πλαίσιο του εντεινόμενου αυταρχισμού, που καλλιεργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζεται από τα αστυνομικά όργανα.

Εκδηλώσεις της συνεχώς εντεινόμενης βάναυσης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας παρουσιάζονται καθημερινά στους δρόμους, τις πλατείες, τους τόπους δουλιάς, τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το πρωί (18/07/07), φοιτητής - μέλος της ΚΝΕ - που είχε μεταβεί στο ΙΣΤ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, για να πάρει μία απλή βεβαίωση, έπεσε θύμα βάναυσης αστυνομικής τρομοκρατίας, από το Διοικητή και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, οι οποίοι αφού τον απείλησαν και προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν, τον παρακράτησαν, εγκλείοντάς τον μάλιστα για μία περίπου ώρα στο κρατητήριο, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ.

Πρόκειται για άλλη μία σοβαρή περίπτωση βάναυσης καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει για άλλη μία φορά την πολιτική της ΝΔ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που εκδηλώνεται με τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα άσκησης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας και καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να αντισταθούν και με την ψήφο τους, στηρίζοντας ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ