Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ... κοινωνικό συμφέρον του ΣΕΒ

Τον νέο τίτλο του και το νέο λογότυπο παρουσίασε προχτές ο ΣΕΒ, ο - πλέον- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που προσδοκά να εντάξει στους κόλπους του ευρύτερους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, πέρα από τη μεταποίηση.

Το εγχείρημά του συναντά ωστόσο αντιδράσεις, τόσο από τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, όσο και από τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που δε θέλουν να «καπελωθούν» από τους βιομήχανους. Αυτά, βεβαίως, είναι και εσωτερικά τους θέματα, καθώς σε κύρια ζητήματα, όπως είναι η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων για την αύξηση των κερδών τους, όλοι οι κεφαλαιοκράτες είναι ενωμένοι και με το παραπάνω.

Ομως, άλλοι καιροί επιβάλλουν άλλες επικοινωνιακές τακτικές. Μέχρι που οι μεγαλοβιομήχανοι έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν σε έντυπο που τυπώθηκε ειδικά για τη χτεσινή περίσταση πως «υπηρετούμε το συνολικό κοινωνικό συμφέρον και δεν επιδιώκουμε μόνο το ιδιωτικό κέρδος». Πού να το επιδίωκαν κι όλας, αν σκεφτεί κανείς ότι τώρα που υπηρετούν το ...κοινωνικό συμφέρον δεν μπορούμε να πλησιάσουμε ούτε τη λαϊκή, ούτε τα βενζινάδικα, ούτε τα περίπτερα έτσι όπως πάνε οι τιμές. Κι αυτοί, εκεί, με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ