Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ούτε ένα ευρώ...

Θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν. Είναι όμως λαλίστατοι και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες των πυρκαγιών. Χτες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου παρουσίασε ορισμένα οικονομικά στοιχεία επιχειρώντας να αποδείξει πως το ΠΑΣΟΚ έδινε λεφτά για την πυροπροστασία όταν ήταν στην κυβέρνηση, αλλά όταν έχασε τους ...θώκους ήρθε η ΝΔ που περιέκοψε τις εν λόγω δαπάνες δραματικά. Σε απάντηση των ισχυρισμών του, το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε πως σε σχέση με το 2004 που εκτελούνταν ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Σημίτη, το 2007 οι δαπάνες για την πυροπροστασία αυξήθηκαν κατά 50%.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας κι ας δεχτούμε πως και οι δύο έχουν δίκιο στα νούμερα που παραθέτουν. Πώς εξηγείται τότε ότι τα δάση καίγονταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να καίγονται επί των ημερών της ΝΔ; Μήπως πρέπει να δεχτούμε τον παραλογισμό ότι η καταστροφή του δασικού πλούτου δεν επηρεάζεται από τα μέτρα πυροπροστασίας ή, το πιο λογικό, να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως όσα έδινε ο ένας κι όσα δίνει ο άλλος δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πρόληψης και συνεπώς της αποτροπής των πυρκαγιών;

Οι αποκαλύψεις του «Ρ» στις 4 Ιούλη έφεραν στο φως ότι: από το 2001 - 2005 με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε δόθηκε ούτε ένα ευρώ για το Κτηματολόγιο Δασών, για δασικές έρευνες, για απογραφή και χαρτογράφηση δασών. 'Η μήπως κάνουν πως δεν το ξέρουν ούτε αυτό; Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είχαν και έχουν πολιτικές αιτίες. Κι ο προαναφερόμενος καβγάς των δύο βασικών κομμάτων του δικομματισμού πάνω στ' αποκαΐδια, αποκαλύπτει σαν μεγεθυντικός φακός ότι η ταυτότητα αυτή φέρει τα ονόματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ