Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ - ΑΓΟΡΑ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ «ΠΛΑΝΑ»

«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ... «Η έρευνα, για να αποδώσει καρπούς ανάπτυξης στην κοινωνία, πρέπει να εξυπηρετεί μια εθνική στρατηγική, μακροπρόθεσμη και στοχευμένη. Σε ποιους τομείς μπορεί να διακριθεί η Ελλάδα; Μάλλον όχι στη βασική έρευνα. Μήπως πρέπει να επανεξεταστούν πεδία όπως το περιβάλλον, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η βιοτεχνολογία, το λογισμικό, η βιολογική διατροφή; Μήπως σε τέτοια ερευνητικά πεδία, όπου ήδη σημειώνεται κάποια πρόοδος, βρίσκεται το συγκριτικό μας πλεονέκτημα;» (Από το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ... «Μεταπτυχιακές σπουδές με χορηγίες από ιδιώτες και περιορισμό της κρατικής επιχορήγησης σε μόνο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανά πανεπιστημιακό τμήμα: αυτά προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας... Σύμφωνα με το προσχέδιο αυτό οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πληρώνουν υψηλά δίδακτρα σε περισσότερα προγράμματα σπουδών από αυτά που τώρα απαιτούν καταβολή διδάκτρων» (Ν. Μάστορας - ΝΕΑ).

...ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ. «Στις καλένδες και με τη "βούλα" παραπέμπει το υπουργείο Παιδείας τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, καθώς με προσχέδιο νόμου που είδε χτες το φως της δημοσιότητας επιβάλλονται υποχρεωτικά δίδακτρα για την πλειονότητα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Την ίδια στιγμή, το ΥΠΕΠΘ θα χρηματοδοτεί επιλεκτικά ΠΜΣ που θα προκηρύσσονται με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού...» (Μιχ. Νιβολιανίτης -ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: «Σημαντικές τομές για δύο από τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας θέτει η Alpha Bank προτείνοντας μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό και Παιδεία. Σύμφωνα με τις μελέτες της Alpha Bank προτείνεται η καταβολή διδάκτρων σε συνδυασμό με ένα σύστημα παροχής δανείων, προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να συμβάλλει στην προσπάθεια εξυγιάνσεως των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Οσο για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την Alpha Bank, η μεταρρύθμιση θα πρέπει να στηρίζεται στην ιδιωτική αποταμίευση και να είναι ανάλογη με τις εισφορές, με στόχο την παροχή ικανοποιητικών κατώτατων συντάξεων σε όλους τους ηλικιωμένους» (Από το βασικό θέμα του ΚΕΡΔΟΥΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τη δημιουργία ξενόγλωσσου προγράμματος προπτυχιακών σπουδών με δίδακτρα (2023-07-13 00:00:00.0)
Δεν θα περάσει η γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά (2022-11-04 00:00:00.0)
Υποκρισία για τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά (2018-06-01 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η ψήφιση της πρότασης για επιβολή διδάκτρων (2016-02-19 00:00:00.0)
Πανσπερμία χρυσοπληρωμένων τίτλων σπουδών χωρίς δικαιώματα (2014-06-15 00:00:00.0)
Με στόχο την επιχειρηματική λειτουργία πανεπιστημίων (2008-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ