Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αποκρουστικός καυγάς στα αποκαΐδια

Αποκρουστικό και αποπροσανατολιστικό καυγά πάνω στα αποκαΐδια έστησαν οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού για την «ταυτότητα» των εμπρηστών, ενώ είναι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι οι δικοί τους αντιδασικοί νόμοι που «οπλίζουν» το χέρι των εμπρηστών.

Ο καυγάς μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιοι είναι οι εμπρηστές εκτρέπει και εκφυλίζει την πολιτική αντιπαράθεση σε αστυνομικό θρίλερ, που επιχειρεί να θέσει στο απυρόβλητο τις εγκληματικές ευθύνες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων για την παράδοση των δασών στους νόμους της αγοράς και τους καταπατητές.

Αφορμή για τον καυγά αποτέλεσε δήλωση του Γερ. Γιακουμάτου, με την οποία χαρακτήρισε «κομματικοπολιτικές» τις εκατοντάδες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών «δείχνοντας» προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

Μιλώντας στο ρ/σ «Φλας» ο υφυπουργός Απασχόλησης εξέφρασε προβληματισμό για τις φωτιές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τις φωτιές έχω έναν ενδοιασμό. Γιατί δε γινόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή δε γινόταν πέρσι ή πρόπερσι; Μήπως τυχόν το πράσινο καίει το πράσινο, δηλαδή Κράμερ εναντίον Κράμερ; Κάνω κάποιες σκέψεις γιατί έχω ανησυχήσει... Το πράσινο, εντάξει, κάηκε στις εκλογές, τώρα όμως καίγεται και προεκλογικά το πράσινο. Γιατί καίγεται, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω»... Στην επόμενη ερώτηση αν δηλαδή θεωρεί ότι «το ΠΑΣΟΚ βάζει φωτιές για να σας βάλει τρικλοποδιά για τις εκλογές» απάντησε ως εξής: «Δεν ξέρω, εγώ βλέπω ότι, από τις έρευνες βέβαια θα είναι με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και θα βρεθούν οι ένοχοι, ότι αυτές οι φωτιές δεν είναι από μόνες τους, δεν είναι θεόσταλτες. Είναι καιρικές, είναι μάλλον κομματικοπολιτικές».

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος διευκρίνισε ότι ο Γερ. Γιακουμάτος δεν εννοούσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως ο ίδιος του ανέφερε «εννοούσε κάποιους, οι οποίοι μπορεί να υπεραμύνονται των δασών, βλέπουν όμως το πράσινο και θέλουν να το κάψουν για να χτιστούν εκεί κατοικίες». Επίσημα πάντως η κυβέρνηση επιμένει να ενοχοποιεί τις «πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες» για τις πυρκαγιές...

«Ο κ. Γιακουμάτος έπρεπε ήδη να είχε αποπεμφθεί», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου. Εκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο εκ μέρους της «στερούμενης εθνικής ευθύνης», κυβέρνησης, «να επιχειρεί ακόμα και μέσα στη συμφορά να αλιεύσει κομματικές σκοπιμότητες και να συνεχίσει στο θέμα των πυρκαγιών την πολιτική της συκοφαντίας και της λάσπης που ακολουθεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ