Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Να μη «βγάλουν» οι κάλπες ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της SHELL

Ανάμεσα στα «καζάνια του θανάτου», που απειλούν τη ζωή των κατοίκων του Περάματος και των γύρω περιοχών, συγκαταλέγονται και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας πετρελαιοειδών SHELL. Εκεί περιόδευσε χτες το μεσημέρι ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον οποίο συνόδευαν ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος και στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της περιοδείας διαπιστώθηκε ότι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας, το προσωπικό έχει συρρικνωθεί δραστικά, με αποτέλεσμα από περίπου 450 εργαζόμενοι που ήταν πριν από μία 15ετία σήμερα να έχουν απομείνει 130. Αυτό έχει επιπτώσεις εκτός όλων των άλλων και στα θέματα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, αφού τη νύχτα υπάρχουν ένας φύλακας και δύο εργαζόμενοι για να επιβλέπουν αυτόν τον τεράστιο και επικίνδυνο χώρο!

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην τραπεζαρία της εγκατάστασης, κατά την ώρα του διαλείμματος. Χωρίς να μπει στη διαδικασία της περιγραφής της σημερινής κατάστασης, «γιατί την ξέρετε από πρώτο χέρι, τη ζείτε όπως όλοι μας», όπως είπε, ξεκαθάρισε ότι «το θέμα μας είναι την επομένη των εκλογών οι κάλπες να μην προδιαγράψουν ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος μας, σε βάρος των εργατικών, λαϊκών οικογενειών» και τόνισε: «Η προοπτική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα τι ψήφιζαν μέχρι τώρα, είναι να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και τα κόμματά της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να μην πέσουν στις παγίδες των αναχωμάτων τους, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. και να ψηφίσουν μαζικά, αποφασιστικά το ΚΚΕ. Με την ψήφο στο ΚΚΕ δίνεται η δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να αναπτυχθεί, να δυναμώσει. Να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, ακόμα και να έχει επιμέρους κατακτήσεις. Ομως το κυριότερο είναι ότι θα βάλει τις βάσεις για τη λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει την εξουσία και θα επιβάλει μία άλλη πολιτική που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ