Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ψήφο με ταξικά κριτήρια

Ομιλία σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Ν. Λάμψακο

Να ψηφίσουν με βάση την κοινωνική ταξική τους θέση και να ενισχύσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, για ριζικές αλλαγές με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, τοποθετούμενοι, έτσι, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού που χτυπάει τα δικαιώματά τους και χειροτερεύει τη θέση τους.

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε, χτες, μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Ν. Λάμψακο, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «αυτή είναι επιλογή ευθύνης που θα απελευθερώσει πολλές δυνάμεις και θα κάνει το λαϊκό κίνημα ισχυρό, αυτή η επιλογή θα δικαιωθεί».

Ο ομιλητής τόνισε χαρακτηριστικά: «Να σκεφθεί ο κάθε εργαζόμενος ότι από τη στιγμή που τα συμφέροντά του είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πλουτοκρατών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών δεν μπορεί να έχουν την ίδια πολιτική επιλογή. Οι πλουτοκράτες θα χαίρονται λέγοντας ότι βγήκε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ενισχυμένος ο δικομματισμός. Αυτό είναι φυσιολογικό. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν μπορούν να χαίρονται μαζί τους. Μπορούν να χαίρονται, μόνον, όταν αδυνατίσουν τα κόμματα του δικομματισμού και ενισχυθεί το ΚΚΕ που παλεύει για τα εργατικά -λαϊκά συμφέροντα. Αυτό είναι το φυσιολογικό».

Αναφερόμενος στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και ειδικότερα στα ασφαλιστικά, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γ. Μαρίνος θα επισημάνει:

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν θέσει από καιρό το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Και αυτές οι αποφάσεις βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια αύξησης του ορίου ηλικίας των γυναικών, στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που εξυμνούν και υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι συνένοχα. Στηρίζουν και εφαρμόζουν πολιτική που στρέφεται κατά του συνόλου των εργαζομένων. Ο δικομματισμός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Η ΝΔ αύξησε το όριο ηλικίας στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες που ασφαλίστηκαν από 1.1.1993. Το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε και επέκτεινε αυτή την αντεργατική νομοθεσία. Σε αυτό το έδαφος προωθούνται και θα προωθηθούν μετά τις εκλογές ακόμα πιο αντιδραστικά - αντιασφαλιστικά μέτρα.

Ετσι, οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να καταψηφίσουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τόνισε ο ομιλητής για να καταλήξει: Η απάντηση που αντιστοιχεί στα δικά τους συμφέροντα, η απάντηση που θα συμβάλει στην αντίσταση κατά των αντεργατικών μέτρων και στην ανάπτυξη ισχυρού διεκδικητικού κινήματος είναι ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και αποφασιστική διεκδίκηση του αιτήματος για συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 χρόνια για τους άνδρες, πέντε χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, σε συνδυασμό με τους στόχους που αφορούν την αύξηση των συντάξεων, τη μείωση του χρόνου εργασίας που απαιτείται για συνταξιοδότηση, συνολικά τους στόχους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ