Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται για όλη τους την πορεία

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης συζήτησε χτες το μέλος του ΠΓ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' περιφέρεια της Αθήνας

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική του δικομματισμού και των άλλων κομμάτων μόνο από τις λίγες προεκλογικές μέρες, τόνισε εξαρχής ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας, μιλώντας στους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης. Οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται για όλη τους την πορεία, κρίνονται από τις πολιτικές τους θέσεις και την πολιτική πρακτική τους.

Αλλωστε, τόνισε στη συνέχεια, δεν είναι και λίγοι αυτοί που προεκλογικά υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι θα λυθούν τα προβλήματα την επομένη των εκλογών, ούτε αναλαμβάνουμε να τα λύσουμε... εργολαβικά. Ομως, το ΚΚΕ, όπως χτες, όπως σήμερα, έτσι και αύριο θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στους αγώνες τους, ώστε να δημιουργηθούν όροι, συνθήκες και προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τρόπο που άρχισε να «ξετυλίγεται το κουβάρι» της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Οπως σημείωσε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα, δήμαρχοι και νομάρχες, που στηρίχτηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΣΥΝ, προώθησαν τα «stage», την τετράωρη εργασία, την ημιαπασχόληση. Και

Για το Ασφαλιστικό, ο Σπ. Χαλβατζής, άσκησε σκληρή κριτική για τις ψευδεπίγραφες θέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που από τη μια δηλώνουν ότι δε θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας και από την άλλη μιλάνε για... εθελοντική παραμονή στην εργασία. «Οταν το 55% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 590 ευρώ το μήνα, δεν μπορούμε να μιλάμε για εθελοντική παραμονή στην εργασία, αλλά για εξαναγκασμό», τόνισε.

Πλούσια ήταν και η συζήτηση με τους εργαζόμενους. «Καθόλου δε μ' ενδιαφέρει αν θα κάνει κυβέρνηση ένα ή δύο κόμματα. Εκείνο που εμένα ενδιαφέρει είναι αν μετά τις εκλογές θα δυναμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα», είπε ένας από τους παρευρισκόμενους.

Το απόγευμα, ο Σπ. Χαλβατζής, περιόδευσε στις καφετερίες της Αγ. Τριάδας, στο Περιστέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ