Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ - ΣΒΒΕ
Κοινά οράματα μοιράζονται κυβέρνηση - βιομήχανοι

Τα κοινά οράματα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και της υπουργού Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η Μαριέττα Γιαννάκου κατέθεσε τα διαπιστευτήρια για τη σύνδεση των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας. Υπογράμμισε ότι μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την έρευνα θα προχωρήσει ακόμα πιο μεθοδικά η καλύτερη προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για εξειδικευμένο προσωπικό κι εφαρμοσμένη έρευνα που θα εξυπηρετεί την κερδοφορία του.

Για όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Γ. Μυλωνάς δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του λέγοντας ότι «ο Σύνδεσμος και η βιομηχανία δείχνει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Παιδεία. Ισως είναι από τα βασικότερα πεδία στα οποία μπορεί να στηριχτεί η ντόπια βιομηχανία για να αναπτυχθεί και να μπορέσει να έχει θετικά αποτελέσματα στηριζόμενη σε καινοτομία, σε νέο περιβάλλον, σε έρευνα για να αντιμετωπίσει το διεθνές περιβάλλον»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ