Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν το βήμα

Προεκλογική συγκέντρωση χτες βράδυ στη Θήβα

Μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής έστειλαν χτες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, από την κεντρική πλατεία της Θήβας, όπου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος. Στην πόλη, όπου με την ανοχή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κάτοικοί της πίνουν μολυσμένο νερό, κομμουνιστές και κομμουνίστριες κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους νέους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης, να μην επιτρέψουν να συνεχίσουν να τους δηλητηριάζουν τη ζωή...

Το κεντρικό σύνθημα, «Ανυπακοή - Εμπιστοσύνη στη Δύναμή σου - Αντεπίθεση», έδινε το στίγμα. Η συγκέντρωση άνοιξε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό. Αμέσως μετά, χαιρέτισε η Βάσω Γκιώκα, υποψήφια βουλευτής, η οποία και τόνισε: «Εμείς δε χαρίζουμε καμιά ψήφο των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, σε αυτά τα δύο κόμματα και τους συνοδοιπόρους τους». Η Β. Γκιώκα αφιέρωσε ένα μικρό ποίημα του Β. Ρώτα «σε αυτούς που ξεπουλάνε την ελληνική γη στους πλουτοκράτες»: «Ξένε μου, όπου πας και περπατάς στη γη μας/ να πατάς σεμνά και ν' αλαφροδιαβαίνεις/ τ' είναι ο τόπος μας αιματοποτισμένος».

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Ξένος, υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής, με κυριότερο το θέμα του μολυσμένου νερού. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γνώριζαν για το νερό - δηλητήριο, γνώριζαν ότι οδηγούν ανθρώπους ακόμα και στο θάνατο και όμως αντί να παρέμβουν αφήνουν ασύδοτους τους βιομηχάνους να μολύνουν το νερό», τόνισε.

«Η αρνητική πικρή πείρα των εργαζομένων να εκφραστεί στην κάλπη». Με αυτά τα λόγια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κεντρικός ομιλητής της χτεσινής συγκέντρωσης, υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν ρήγματα στη δικομματική εναλλαγή, κατά τη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Θήβας. «Σ' αυτές τις εκλογές μπορεί να γίνει το βήμα», τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που ψηφίζουν είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ να κρίνουν από την εμπειρία που έχουν αποκτήσει, από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ακόμη κι αν δε συμφωνούν σε όλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να πεισμώσει και να τους «εκδικηθεί» ψηφίζοντας το ΚΚΕ (2009-09-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα για αντίσταση και ουσιαστικές λύσεις (2007-11-04 00:00:00.0)
«Καθαρό νερό για όλο το λαό» (2007-10-13 00:00:00.0)
Αναγκαία τα πολιτικά συμπεράσματα (2005-04-28 00:00:00.0)
Απορρίφθηκε πρόταση νόμου της ΝΔ (1997-09-26 00:00:00.0)
"Τα ψέματα τελείωσαν, ψήφο στο ΚΚΕ" (1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ