Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΣΕΑ ΕΒΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Σήμερα να μη λείψει κανείς!

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το ραντεβού εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας

Από παλιότερο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

ΛΕΠΙΔΗΣ

Από παλιότερο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Στο δρόμο του ταξικού αγώνα, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και τη ΣΕΑ ΕΒΕ, κρατώντας ψηλά τις διεκδικήσεις τους για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, βγαίνουν σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Στο πανεργατικό συλλαλητήριο που ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους και θα κατευθυνθεί μέσω της παραλιακής λεωφόρου Νίκης προς τη ΔΕΘ, για να δώσουν επί τόπου απάντηση στις εξαγγελίες συνέχισης της αντιλαϊκής επίθεσης. Για να απορρίψουν τα ψίχουλα που θα μοιράσουν ως αντίδωρο στη θυσία των δικαιωμάτων τους. Κόντρα σε όσους θέλουν να τους τρομοκρατήσουν και να τους κρατήσουν καθηλωμένους στην αδράνεια, καλλιεργώντας κλίμα επεισοδίων.

Και σήμερα, όπως και χτες, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν την πανεξόρμηση στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και τα χωριά, στα καταστήματα.

Στήνουν σκηνικό επεισοδίων

Στο μεταξύ, κλιμακώθηκε χτες η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού. Μετά τις κυβερνητικές και δημοτικές αρχές, τη σκυτάλη πήρε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να συγκροτήσει «ομάδες εργασίας» για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των διαδηλωτών.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ έχει καλέσει την εργατική τάξη και το λαό της πόλης να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κρατική τρομοκρατία (ένστολη ή μη) και στον αυταρχισμό μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Την απόφαση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων να συγκροτήσει «συνεργεία» παρακολούθησης των διαδηλωτών με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, καταγγέλλουν η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης, καλώντας τους συναδέλφους τους να απομονώσουν και να καταγγείλουν κάθε αστυνομικό - εικονολήπτη, κάθε αστυνομικό - φωτογράφο.

Χτες, εισαγγελέας και αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν κατευθύνσεις. Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις και ανακοινώθηκαν τα μέτρα τάξης. Περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Β. Φλωρίδης ζήτησε από την Αστυνομία να μην κάνει χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου - δηλαδή άρση του πανεπιστημιακού ασύλου - εφόσον διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα μέσα στο ΑΠΘ. Ετοιμος να υλοποιήσει τις απαιτήσεις δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α. Δημοσχάκης.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ

Τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ενέτειναν την κινδυνολογία για δημιουργία επεισοδίων κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων της ΔΕΘ.

«Καπάκι» ήρθε και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούση, πως «το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι αποκλειστικά αρμόδιο και υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή των εγκαινίων της ΔΕΘ. Επομένως, για οποιαδήποτε προβοκάτσια υπάρξει, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά υπεύθυνο θα είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του κ. Πολύδωρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αστυνομική καταστολή ενάντια στο λαό που διαδηλώνει κατά του πολέμου (2018-04-28 00:00:00.0)
Αναδιαρθρώσεις στην ΕΛ.ΑΣ. (2016-09-23 00:00:00.0)
Βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται οι «χαφιεδοκάμερες» (2007-09-19 00:00:00.0)
Ανοιχτή η δημιουργία βάσης δεδομένων γενετικού χαραχτήρα (2006-12-19 00:00:00.0)
Να απαγορευτεί η χρήση χημικών ουσιών σε βάρος πολιτών (2006-07-07 00:00:00.0)
Νομοθετούν και το «πνίξιμο» των διαδηλώσεων (2001-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ