Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΑΣΟΚ
Σε «μεγαλοαγρότες» - επιχειρηματίες θα περάσει η γη

Νέο κύμα «αναδιαρθρώσεων» εξήγγειλε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τη Λάρισα

Το ξεκλήρισμα των μικροκληρούχων αγροτών και το πέρασμα της γης στα χέρια λίγων μεγαλοπαραγώγων, μέσα από ένα νέο κύμα «αναδιαρθρώσεων» στα πλαίσια των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, εξήγγειλε χτες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη Λάρισα.

Ο Γ. Παπανδρέου παρουσιάζοντας τις αντιαγροτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται στα πλαίσια της υλοποίησης της νέας ΚΑΠ, ανέφερε ότι στρατηγική επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση, είναι να προχωρήσει, μέσα από μια «ανατροπή» σε «ριζική μετεξέλιξη του αγρότη από το επίπεδο του παραδοσιακού καλλιεργητή στο επίπεδο του επιχειρηματία αγροτικής εκμετάλλευσης»! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του μίλησε αρκετές φορές για «αγρότες - επιχειρηματίες», τους οποίους στοχεύουν να «εξοπλίσουν» οι «δέσμες» των μέτρων του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιέγραψε με σαφήνεια το εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη ταύτιση με τη ΝΔ, για τη μικρομεσαία αγροτιά της Θεσσαλίας αλλά και όλης της χώρας. Στόχος των εταίρων του δικομματισμού, μέσα από την πολιτική τους είναι να αναγκάσουν τους μικροκαλλιεργήτες να πουλήσουν τη γη τους, η οποία θα περάσει στα χέρια σύγχρονων «μεγαλοτσιφλικάδων». «Θέλουμε να διευκολύνουμε τη μεταβίβαση της καλλιεργήσιμης γης σε αυτούς που πράγματι την καλλιεργούν», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου εκφράζοντας ακριβώς τη συγκεκριμένη στόχευση, την οποία εντελώς υποκριτικά «βάφτισε» με τον τίτλο «εθνική αναγέννηση του αγρότη». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ανασυγκρότηση ολόκληρου του αγροτικού τομέα», υποστήριξε ότι «οι αγρότες χρειάζονται μια νέα πολιτική γης, ώστε να γίνουν βιώσιμες οι εκμεταλλεύσεις». Μια «νέα πολιτική γης», η οποία κινείται στη λογική της ενίσχυσης των μεγαλοκληρούχων που θα ενταχθούν, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, σε «επενδυτικά προγράμματα»...

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ υποσχέθηκε «μείωση του ΦΠΑ, τον αύξησε στο 19%» για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση «αύξησε τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα». Βέβαια, την ίδια στιγμή και κρυμμένος πίσω από τις αντιπολιτευτικές κορόνες απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε δέσμευση, για το, τι, θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αν γίνει κυβέρνηση με το ΦΠΑ και τους φόρους... υιοθετώντας τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ που προεκλογικά υπόσχεται και από τη θέση της κυβέρνησης διατηρεί και επαυξάνει τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οξύνοντας την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε τα τεράστια προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στην «απουσία» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τις «διαπραγματεύσεις» στην ΕΕ και μοιράζοντας αόριστες προεκλογικές υποσχέσεις ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα «διαπραγματευτεί ξανά με την ΕΕ για να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις σε κρίσιμους κλάδους της παραγωγής»... Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» προφανώς ότι και επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως και σήμερα, οι πολιτικές των ποσοστώσεων που εφάρμοσαν, χτύπησαν την παραγωγή και το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Ξέχασε» προφανώς ότι ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, με την οποία καταργήθηκαν οι δασμοί και απελευθερώθηκαν οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να μένει απούλητη η ντόπια παραγωγή.

Από την επιδρομή προς «άγραν ψήφων» του Γ. Παπανδρέου, δε... γλίτωσαν ούτε οι συνταξιούχοι αγρότες στους οποίους υποσχέθηκε «550 ευρώ για το μεμονωμένο και 950 ευρώ για το ζευγάρι», που αν δώσει, θα τα δώσει το 2011! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε όμως και τους Ρόμα στα Νταμάρια της Λάρισας και τον Τίρναβο και τους έταξε σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, θέσεις εργασίας... αλλά δυστυχώς για αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν εγκαταληφθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ