Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Λείπει βιβλίο κόβει μάθημα

«Νωρίτερα από τα μέσα Οκτωβρίου δε θα έχουν στη διάθεσή τους οι περίπου 140.000 μαθητές της Στ' Δημοτικού βιβλίο Ιστορίας, παλιό ή καινούργιο. Η Ιστορία είναι δίωρο μάθημα. Στα περισσότερα σχολεία ελλείψει βιβλίου αλλά και κάθε σχετικής οδηγίας προς τους δασκάλους η λύση που ακολουθείται είναι η μείωση του εβδομαδιαίου προγράμματος κατά δύο ώρες» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Στοιχείο του συστήματος η ανισότητα

«Εισόδημα και υγεία πάνε μαζί. Οι "έχοντες και κατέχοντες" όχι μόνο απολαμβάνουν καλύτερη υγεία, αλλά και εμφανίζουν μικρότερη έκθεση σε κινδύνους, καθώς και ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (...) ανάλογες διαφορές παρατηρούνται και μεταξύ ασφαλισμένων βασικών ταμείων, όπου παρατηρείται μεγαλύτερη συχνότητα προληπτικών εξετάσεων μεταξύ ασφαλισμένων στο δημόσιο σε σχέση με το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ (...) οι ανισότητες στην υγεία περιλαμβάνουν το επίπεδο υγείας, την έκθεση σε κινδύνους και τη χρήση των υπηρεσιών υγείας (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ροδοπέταλα στο δρόμο προς την κόλαση

«Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει διάλογος (...) ο διάλογος θα ξεκινήσει μόλις η επιτροπή είναι έτοιμη να υποβάλει έστω και ένα προσχέδιο της έκθεσής της. Θα γίνει διάλογος στη βουλή, στους κοινωνικούς φορείς, θα ενεργοποιηθεί η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Θα δοθεί χρόνος ώστε κανείς να μην έχει παράπονο ότι δεν είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του» (για το Ασφαλιστικό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ