Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και σύμπτωση Β'

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το ΕΪΤΖ, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει την πρόληψη στους νέους ηλικίας 15 - 24 ετών και προβλέπει τη «συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχεδιασμό της ενσωμάτωσης του προγράμματος - μαθήματος σεξουαλικής αγωγής και πρόληψης στα σχολεία», καθώς και «δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης στη μαθητική κοινότητα».

Σύμπτωση δεύτερη: Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέδιδε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το ΕΪΤΖ, μαθητής Λυκείου σε Γυμνάσιο του Λεκανοπεδίου ζήτησε απ' τη Διεύθυνση να γίνει ενημερωτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο για το ΕΪΤΖ. Μάλιστα, πρόσφερε και τη μεσολάβηση του πατέρα του, για να διασφαλιστεί υπεύθυνη ενημέρωση.

Τελικά, η λύση που δόθηκε ήταν να ζητήσει ο Σύλλογος Γονέων την εκδήλωση αυτή που θα διοργανωθεί αργότερα. Δηλαδή, την ώρα που υπάρχει άμεση ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση των εφήβων, η κυβέρνηση απλώς σχεδιάζει...

... Οπως σχεδίαζαν εδώ και 15 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις την Αγωγή Υγείας στους μαθητές, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Κι ύστερα οι αρμόδιοι πέφτουν απ' τα σύννεφα, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα κρούσματα της νόσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ