Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΧΑΛΙΚΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΠΠΑ; «Ολοι στις κινητοποιήσεις, λέει το ΠΑΣΟΚ. "Τώρα είναι η ώρα των πολιτών να αντιδράσουν και γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ στηρίζει και συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Δεκεμβρίου" δήλωσε ο Ι. Ραγκούσης» (τίτλος και ρεπορτάζ στην... ΑΥΓΗ)

'Η, ΓΙΑ ΤΟ «ΖΟΥΜΙ»; «Το ΔΝΤ ζητά να πληροφορηθεί "τα κύρια κωλύματα στην κινητικότητα της εργασίας" και "ποια μέτρα είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας και τη μείωση της ανεργίας" (...) ένα από τα πλέον σημαντικά εμπόδια στην ενίσχυση της κινητικότητας της εργασίας είναι το... ασφαλιστικό σύστημα. Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι δύσκολα αλλάζουν τομέα εργασίας (από μισθωτός σε ελεύθερος επαγγελματίας κυρίως). Και αυτό διότι η αλλαγή ασφαλιστικού Ταμείου σημαίνει μεγάλες απώλειες κατά τον υπολογισμό της σύνταξης βάσει της λεγόμενης διαδοχικής ασφάλισης» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ! «Η μηνιαία μέση μισθολογική δαπάνη ανά εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ ανερχόταν το 2004 σε 2.935 ευρώ (...) η ΔΕΗ ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με 30.000 εργαζόμενους, μέση μηνιαία δαπάνη μισθοδοσίας 3.076 ευρώ» (η Σ. Βούλτεψη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ