Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με επιθετικά αιτήματα στη μάχη

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έγκαιρα και χωρίς περιστροφές είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την αντιασφαλιστική επίθεση που τώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αναδεικνύοντας τη στρατηγική στόχευση των νέων μέτρων και την ευρωενωσιακή τους μήτρα, είχε από την πρώτη στιγμή αποκαλύψει ότι η ΝΔ, σε συνέχεια των νόμων του ΠΑΣΟΚ, θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και θα μειώσει τις συντάξεις. Οτι θα βάλει στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από ηλικία ή κλάδο, με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους.

Πολύ πριν από τις εκλογές, το ΚΚΕ καλούσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν και με την ψήφο τους στη διαφαινόμενη τότε επίθεση. Να τρομάξουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με την ψήφο και την πάλη τους, να βάλουν φρένο στα αντιασφαλιστικά σχέδια. Να δυναμώσουν το μέτωπο της αντίστασης και της διεκδίκησης, το αντίπαλο δέος στις δυνάμεις του δικομματισμού και τους βαστάζους τους. Σήμερα, οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα αποτελέσματα του «διαλόγου», τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την ενοποίηση των Ταμείων, η επί της ουσίας στήριξη στα κυβερνητικά σχέδια από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ., η συμβιβασμένη τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών, η «αθώωση» των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΝ.

Μέσα σ' αυτό το εχθρικό για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους περιβάλλον, οι εργαζόμενοι πορεύονται προς την απεργία στις 12 Δεκέμβρη. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο προσανατολισμός του αγώνα, τα χαρακτηριστικά που αυτός θα πάρει, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης μπορούν να μετατρέψουν την απεργία σε μια πραγματικά μεγάλη, παλλαϊκή κινητοποίηση, εφαλτήριο για την παραπέρα κλιμάκωση με επιθετικά αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Να βάλουν τις βάσεις μιας ενιαίας, μαζικής και με συνέχεια απάντησης στην ολομέτωπη και ενιαία - από τη σκοπιά του κεφαλαίου - επίθεση.

Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλατύ διεκδικητικό μέτωπο, που θα ζητάει την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων του δικομματισμού. Που θα παλεύει για να παρθούν πίσω όσα τώρα εξήγγειλε η κυβέρνηση, πριν προλάβουν να πάρουν τη μορφή νομοσχεδίου. Ενα πλατύ και μαχητικό ταξικό κίνημα, που θα βγαίνει στην αντεπίθεση, απαιτώντας όχι μόνο ικανοποιητικές συντάξεις και παροχές, όχι μόνο μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και Υγεία και Πρόνοια στο ύψος των αναγκών του, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Να οδηγήσει στην απόσπαση κατακτήσεων, να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενας αγώνας, που εκ των πραγμάτων καλεί κάθε εργαζόμενο να διαλέξει όχθη: Με τις δυνάμεις της συναίνεσης, τα κόμματα του κεφαλαίου και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, ή με τις δυνάμεις της ρήξης και της ανατροπής; Η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Καμιά αναμονή! Τώρα όλοι στη μάχη με το ΠΑΜΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ