Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Αποφασισμένος» για το Ασφαλιστικό

Με το βλέμμα στους αγώνες των εργαζομένων, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υλοποίηση των αντιασφαλιστικών μέτρων

Επίδειξη αποφασιστικότητας για την ταχεία προώθηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων έκανε ακόμα μια φορά ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας ότι το Ασφαλιστικό είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης το διάστημα αυτό.

Από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός επανέλαβε την επίθεσή του ενάντια σε όσους αρνούνται τον προσχηματικό διάλογο, ενώ εμφανής ήταν η προσπάθειά του να αποτρέψει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, επαναφέροντας με λακωνικό τρόπο τα τρία προεκλογικά «δεν», που όμως δεν έχουν καμία αξία, αφού έχουν ακυρωθεί από τις συγκεκριμένες εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού.

«Είμαστε ταυτόχρονα αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στην προεκλογική δέσμευσή μας, για μια δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση», τόνισε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να πείσει ότι τα όσα κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι σύμφωνα με τις προεκλογικές διακηρύξεις της. «Κινούμαστε, με συνέπεια και υπευθυνότητα, στους άξονες, τις αρχές και τις θέσεις που αναπτύξαμε, τόσο προεκλογικά - στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, τον περασμένο Αύγουστο - όσο και στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης», υποστήριξε και για «του λόγου το αληθές» συμπλήρωσε: «Τα γενικά όρια ηλικίας δεν αυξάνονται. Οι εισφορές δεν αυξάνονται. Οι συντάξεις δε μειώνονται».

Επανέφερε τη σαθρή επιχειρηματολογία για να υποστηρίξει ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση» είναι «επιτακτικά αναγκαία και κοινωνικά επιβεβλημένη», βάζοντας στο στόχαστρο όσους επιμένουν να μην μπαίνουν σε διάλογο «στο κρεβάτι του Προκρούστη», χαρακτηρίζοντας την άρνησή τους «ακραία συντηρητική, αντιλαϊκή, άδικη πολιτική». Ο,τι δηλαδή ισχύει για τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης...

Γενικότερα, ο Κ. Καραμανλής στη χτεσινοβραδινή ομιλία του έστειλε μήνυμα συνέχισης «του κύκλου των μεταρρυθμίσεων», αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την επέκταση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) «που ανοίγει νέους δρόμους σε Ελληνες και ξένους επενδυτές», το νέο κύκλο αποκρατικοποιήσεων «με προτεραιότητα σε λιμάνια, αεροδρόμια και εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο», την εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ, τη «μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής της χώρας» («Καποδίστριας 2») κ.ά.

Δεν παρέλειψε να αναδείξει το ρόλο που διεκδικεί η εγχώρια άρχουσα τάξη για τη χώρα μας ως ορμητήριο των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ελλάδα λειτουργεί ως πύλη της Μ. Ανατολής, του Αραβικού Κόσμου και της Ασίας προς την Ευρώπη, αλλά και ως έδρα μεγάλων επιχειρήσεων του Δυτικού Κόσμου, που θέλουν να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι η βάση για επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα στη ΝΑ Ευρώπη», είπε.

Πλάτες από όλους

Την ίδια στιγμή, πλάτες στο Ασφαλιστικό βάζουν όλοι οι υπουργοί. Σειρά χτες είχε ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα να γίνουν αλλαγές. «Η κυβέρνηση άνοιξε πρώτη το θέμα. Ξεκίνησε το διάλογο και μετά τις γιορτές θα καταθέσει τις προτάσεις της. Τότε, να με ρωτήσετε να σας πω και τις επιμέρους απόψεις μου» είπε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι εκείνος ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας το 1990 επέφερε στο Ασφαλιστικό σημαντικές αλλαγές χάρη στις οποίες μπόρεσε το σύστημα να φθάσει μέχρι σήμερα.

«Δημιουργήσαμε τη λευκή τρύπα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι τότε είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση το μεγάλο αυτό θέμα. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι όλοι στηρίζουν αυτή την ώρα τον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, ο οποίος δίνει μία μεγάλη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ