Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Χ. ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ
«Συνοδοιπόροι» στη Μέση Ανατολή

Σύμπτωση απόψεων στα θέματα της Μέσης Ανατολής διαπίστωσαν οι Κ. Καραμανλής και Χ. Μουμπάρακ στις συνομιλίες που είχαν χτες στην Αθήνα, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στην παραπέρα βελτίωση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου.

«Είμαστε συνοδοιπόροι» στα θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή, διαπίστωσε ο Κ. Καραμανλής, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες του Αιγύπτιου Προέδρου «για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών για να υπάρξει ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, που παραμένει στο επίκεντρο των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή». Με αυτό το εποικοδομητικό πνεύμα, συμπλήρωσε, η Αίγυπτος και η Ελλάδα συμμετείχαν στην πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη στην Ανάπολη, η οποία «συνιστά πρόοδο για την επανέναρξη ουσιαστικών ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, που θα πρέπει να οδηγήσουν σε μία συνολική επίλυση του Μεσανατολικού».

Αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις διαπίστωσε ότι ακολουθούν ανοδική πορεία, καθώς η Αίγυπτος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς και εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας μεταξύ των αραβικών χωρών. «Διαπιστώσαμε ότι έχουμε σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης της συνεργασίας αυτής σε διάφορους τομείς, όπως, για παράδειγμα, ο ενεργειακός ή ο ναυτιλιακός, και συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού με πιο εντατικούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση αυτή», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του ο Χ. Μουμπάρακ ανέφερε ότι «εκτιμά ιδιαίτερα τη συμμετοχή της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης (σ.σ. στη Μέση Ανατολή) και παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον την πρόοδο την οποία έχει σημειώσει η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό». Στα οικονομικά σημείωσε «το θέμα των εργατών και τη σύνδεση των δύο χωρών με ναυτιλιακές γραμμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ