Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Στον αστερισμό της προεδρολογίας

Τον Αλ. Τσίπρα προτείνει για την προεδρία του ΣΥΝ η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση», μια ακόμα απ' τις τάσεις του κόμματος, η οποία σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί για τον κίνδυνο το θέμα της διαδοχής του Αλ. Αλαβάνου να μπει στην «ημερήσια τηλεοπτική διάταξη» και «να εκφυλιστεί με όρους παραπολιτικής και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων».

Ακόμα, προτείνει την παραμονή του Αλ. Αλαβάνου ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ενώ ζητάει τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «νέο Πολιτικό Υποκείμενο της Αριστεράς», αλλά και ανάδειξη νέων στελεχών «πέρα από τη λογική του κομματικού σωλήνα και της γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου».

Στο μεταξύ, ο Γ. Δραγασάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΝ, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ALPHA: «Ουδέποτε έχω δηλώσει υποψήφιος (... ). Δε συμφωνώ καθόλου με το να ανακοινώνονται υποψηφιότητες στα ΜΜΕ». Στάση αναμονής τηρεί ο Φ. Κουβέλης, που ωστόσο φέρεται δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίο το όνομά του εμπλέκεται στα σενάρια διαδοχής.

Το «Αριστερό Ρεύμα», κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτεί την πρόταση για τον Αλ. Τσίπρα, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η «Ανανεωτική Πτέρυγα» στην περίπτωση αυτή. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα δε θεωρείται πιθανό να διεκδικήσει με δικό της υποψήφιο την προεδρία του ΣΥΝ, θέλοντας να αποφύγει μια επανάληψη όσων συνέβησαν όταν προτείνονταν ο Αλ. Τσίπρας για υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Χτες, ο Ε. Τσακαλώτος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ (στέλεχος της τάσης «Κοκκινο - πράσινο Δίκτυο»), σε δήλωσή του τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα αρκεί, όπως αναφέρει, «η "ανανέωση" να μην εξαντλείται σε μια "θεαματική", κινηματογραφική οπτική και εν τέλει στην "κατανάλωση" νέων προσώπων».

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ανακοινώθηκε ότι το 5ο τακτικό Συνέδριο του Συνασπισμού θα διεξαχθεί στις 7 - 10/2/2008, στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ