Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά... επίσπευση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων

Την επίσπευση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων μέσα από «μεγάλες αλλαγές» και «τομές» στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι όπως αυτές υπαγορεύονται από τα ευρωενωσιακά κέντρα, ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου προτάσσοντας την... ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίζει «ευρύτατη κοινωνική συναίνεση» για την προώθησή τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας προχτές στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου παρουσίασε «ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης» βασισμένο σε «νέα ανταγωνιστικότητα», με το οποίο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ελληνική οικονομία θα έχει το μεγάλο κεφάλαιο. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη συγκρότηση «ισχυρών ελληνικών πολυεθνικών ομίλων» και ότι «δεσμεύεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα» μέσα «από φοροαπαλλαγές που είναι συνδεμένες με την επένδυση», καθώς και την «παροχή κινήτρων και την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων». Ο ίδιος υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες «απελευθέρωση την κλειστών αγορών». Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «τομές» στην Παιδεία «δίνοντας ευελιξία στο δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες, αλλά και στις μακροπρόθεσμες ανάγκες της οικονομίας για να διαμορφώνονται στην περιφέρεια, κοντά στην επιχείρηση, προγράμματα, τα οποία θα στηρίξουν την καινοτομία και την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού»! Υποσχέθηκε δηλαδή την παραγωγή φτηνού επιστημονικού εργατικού δυναμικού στους επιχειρηματίες, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους...

Συγχρόνως τάχτηκε υπέρ του «επανασχεδιασμού της όλης δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» προκειμένου να «έχει αρμοδιότητες στην κοινωνική πρόνοια, στην παιδεία, στην υγεία, στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», δηλαδή στην απευθείας σύνδεσή της με τους επιχειρηματίες.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό και ενώ η ΝΔ έχει εξαπολύσει την επίθεσή της εναντίον των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εντελώς αποπροσανατολιστικά ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνηση δε σκοπεύει να λύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα και σκοπεύει να νίψει τας χείρας της». Πρότεινε να υπάρξει «ένας ουσιαστικός διάλογος», ώστε να εξασφαλιστεί «ευρύτερη κοινωνική συναίνεση» και επανέφερε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που κινούνται στην ίδια αντιασφαλιστική κατεύθυνση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Εξάλλου χτες το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Ραγκούση κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θέμα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» ότι «κινείται με μια ακραία ανευθυνότητα, με μια ακραία επιπολαιότητα», επιχειρώντας να κρύψει ότι οι διαδικασίες εκποίησής της που σήμερα προωθεί η ΝΔ ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ