Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κατά του ελληνικού, του τουρκικού και των λαών της περιοχής

ΚΚΕ: Οι λαοί των δύο χωρών δεν πρέπει να δεχτούν αυτά τα μέτρα. Ο μόνος δρόμος για να στερεώσουν τη φιλία και τη συνεργασία τους είναι η ένταση της κοινής τους πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη και τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Αποτελεί τρομοκρατικό μέτρο κατά του ελληνικού, του τουρκικού και των λαών της περιοχής, η συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για τη συγκρότηση κοινής διακλαδικής στρατιωτικής μονάδας των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και η συμμετοχή τους στη Μονάδα Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν δεν αφορούν στα μεγάλα ζητήματα της αμφισβήτησης του καθεστώτος του Αιγαίου. Πρόκειται για επιλογές ενίσχυσης του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ και του ρόλου των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι λαοί των δύο χωρών δεν πρέπει να δεχτούν αυτά τα μέτρα. Ο μόνος δρόμος για να στερεώσουν τη φιλία και τη συνεργασία τους είναι η ένταση της κοινής τους πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για Ελλάδα και Τουρκία χωρίς στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, «αντιπυραυλικές ασπίδες» και επεμβατικούς στρατούς, για Βαλκάνια της ειρήνης, της αδελφοσύνης, του Σοσιαλισμού!


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ