Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της Αλ. Παπαρήγα με τους εργαζόμενους, στην περιοδεία που έκανε κλιμάκιο του Κόμματος την περασμένη βδομάδα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μάλιστα η περιοδεία έγινε την επόμενη μέρα που εκδηλώθηκε η πιο ευρεία αντίδραση από μαζικούς φορείς στο χώρο της υγείας, μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι το σχέδιο μεταρρύθμισης του ΕΣΥ όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα, αλλά οδηγεί στην υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος του μεγάλου ιδιωτικού επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Η κοινή ανακοίνωση των φορέων προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωσή του μιλούσε για «δήθεν διαφωνίες φορέων» και ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «απευθύνεται πρώτα και κύρια στον ελληνικό λαό» και αποτελεί την «ασπίδα της μεταρρύθμισης»!

«Το ουσιαστικό για το ΚΚΕ είναι πού πάει το δημόσιο σύστημα υγείας», είπε στην αρχή της ομιλίας της η ΓΓ του ΚΕ του Κόμματος και συνέχισε με το ερώτημα: «Τι υπηρεσίες υγείας θα δέχεται τα επόμενα χρόνια ο ελληνικός λαός και ποια θα είναι η θέση και τα προβλήματα των 80.000 εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ξεκινώντας από το γιατρό και φτάνοντας στη γυναίκα ή τον άντρα που κάνει την καθαριότητα των χώρων;».

Ηταν μια ουσιαστική ενημέρωση, ενώ ακολούθησε ένας σοβαρός διάλογος. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε αποσπάσματα απ' την ομιλία, καθώς και τις απαντήσεις της Αλ. Παπαρήγα σε ερωτήματα που τέθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ