Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
«Το καινούριο θα βγει μέσα από το λαό»

Σε συγκέντρωση στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης μίλησε το πρωί της Κυριακής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

Να μην παραπλανηθούν από τις μεταμφιέσεις που προωθεί η πλουτοκρατία στο πολιτικό σύστημα. Εχουν σκοπό να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων, να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους για να περάσουν νέα, ακόμα χειρότερα, αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Το καινούριο, το αληθινά ανατρεπτικό, θα γεννηθεί μέσα από το λαό. Βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας, το πρωί της Κυριακής, σε εκδήλωση στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις πολιτικές εξελίξεις. Κάλεσε το λαό να συνειδητοποιήσει ότι έχει τη δύναμη, μπορεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στο παιχνίδι των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των οποίων προχωρά η αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου και η υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ με έντονη την αμερικανική παρέμβαση. Αλλά και στην επίθεση που εξελίσσεται στο εσωτερικό με το Ασφαλιστικό, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία κλπ.

Θύμισε ότι το ΚΚΕ προέβλεψε και προειδοποίησε έγκαιρα τους εργαζόμενους ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πολιτική προσαρμογής της Ελλάδας στις συνθήκες της ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ευρώ και στη στρατηγική του ΝΑΤΟ, μόνο δεινά θα φέρει για το λαό και γενικότερα για τον τόπο. Θα συσσωρεύσει προβλήματα και νέα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Στο σχέδιο της πλουτοκρατίας, για αναμόρφωση και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, που εξελίσσεται σήμερα με πρωταγωνιστές τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μετέχει ενεργητικά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο ομιλητής. Και εξήγησε ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη χρησιμοποίησή του και έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών του συστήματος, προκειμένου να συμβάλει στη σταθεροποίηση της κυρίαρχης πολιτικής με αριστερό άλλοθι. Ενώ οι θέσεις του για, δήθεν, έλεγχο του κεφαλαίου, προκειμένου να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική, αποτελούν ουτοπία και εμπαιγμό, είπε.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι η λαϊκή ενότητα και αντίσταση έχει νόημα και προοπτική, όταν χειραφετείται από τις πολιτικές και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Και τόνισε ότι το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανατροπή και όχι αναμόρφωση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση σημείωσε ότι είναι αναγκαία η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η ένταση της πάλης που θα βάζει στόχο τη διεκδίκηση μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Οπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν περιουσία του λαού και μοχλός ολόπλευρης σχεδιασμένης ανάπτυξης της οικονομίας, που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι των κερδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ