Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να βγουν συμπεράσματα

Ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

«Ρωτήστε τον κύριο Τσίπρα, το Μάαστριχτ που ψηφίσατε αφαιρώντας από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα του δημοψηφίσματος, ενώ το ΚΚΕ είχε μαζέψει 100.000 υπογραφές, ισχύει η υπογραφή σας; Την ευαλφάλεια δεν την ψήφισε κανένας, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ; Θα την καταγγείλετε; Στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τις αποφάσεις και τις συνέπειες, τις καταγγείλατε; Μιας που μιλάτε και για τη γενιά των 600 ευρώ. Θα το καταγγείλετε;» σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή, την περασμένη Παρασκευή.

«Είμαστε περήφανοι - τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ - που μας κατήγγειλαν που δε συμμετέχουμε και ούτε συμμετείχαμε σε διαλόγους, ούτε και στα προηγούμενα νομοσχέδια Ρέππα, Σιούφα. Περήφανοι που στον τελευταίο διάλογο έμεινε μόνο η ΝΔ, ο ΣΕΒ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Ενώ, αντίθετα, σε χώρες με τα κεντροαριστερά σενάρια όπως του Πρόντι, βάλανε ακόμα και τα συνδικάτα οι κάθε λογής οπορτουνιστές να ψηφίσουν».

«Είμαστε περήφανοι που υπάρχει το ΠΑΜΕ, που δε γίναμε Ιταλικά κεντροαριστερά Σενάρια». «Χρειάζεται κατάσταση ξεσηκωμού» τόνισε. «Η υπάρχουσα κατάσταση του κινήματος δεν αρκεί. Χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα για συσχετισμούς. Και πολιτικά συμπεράσματα σε σχέση με τα αιτήματα που βάζουν οι (πολιτικές - συνδικαλιστικές) δυνάμεις για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι» υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ