Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Φαινόμενα σκοταδισμού σε σχολεία της Β. Ελλάδας

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα φαινόμενα σκοταδισμού που εκδηλώθηκαν σε σχολεία της Β. Ελλάδας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν με οξύτητα φαινόμενα σκοταδισμού σε σχολεία της Β. Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, προϊστάμενοι εκπαίδευσης απαγορεύουν την επίσκεψη μαθητών σε χώρους έκθεσης έργων του Πάμπλο Πικάσο καθώς και την παρακολούθηση του κλασικού θεατρικού έργου "Λεωφορείον ο Πόθος". Παράλληλα όμως, και με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, προωθείται η εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία της χώρας με τη διοργάνωση διαγωνισμού για την οικολογία και με εμπνευστές και χορηγούς επιχειρήσεις που υιοθετούν το προφίλ της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η απροκάλυπτη προβολή της ταινίας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο οποίος συνυπέγραφε φαρδιά πλατιά το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας!

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια σχεδιασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα σχολεία σε "εργαστήρια σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα", που είναι άλλωστε μια από τις βασικές πτυχές του "έξυπνου σχολείου" που οραματίζεται το ΥΠΕΠΘ. Αυτή η κατεύθυνση συμβαδίζει όμως και με τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε οι μαθητές να μην έρθουν σε επαφή με προοδευτικά καλλιτεχνικά έργα της ανθρωπότητας που οξύνουν το νου και καλλιεργούν την αγωνιστική συνείδηση στα νέα παιδιά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να σταματήσει ο αυταρχικός κατήφορος των απαγορεύσεων σε μαθητές να παρακολουθούν προοδευτικά καλλιτεχνικά έργα;
  • Θα σταματήσει επιτέλους να προωθεί την απροκάλυπτη παρουσία και επέμβαση των επιχειρήσεων στο σχολικό πρόγραμμα και στα σχολεία γενικότερα;».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εκπαιδευτικοί να ανοίξουμε μέτωπο στον ανορθολογισμό (2022-02-11 00:00:00.0)
Υπεράσπιση του σκοταδισμού και του αυταρχισμού της έδρας (2009-05-29 00:00:00.0)
Τα «πέτρινα» βήματα της αξιολόγησης (2008-11-04 00:00:00.0)
Πίστευε και μη, ερεύνα (2008-03-19 00:00:00.0)
Μαθητικός διαγωνισμός για τα 60χρονα της ΕΠΟΝ (2003-11-29 00:00:00.0)
Καταργούνται τα διοικητικά όρια των σχολείων; (2002-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ