Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξανά για το βιβλίο ιστορίας...

Τέτοιο «διαμάντι» να μην πάει χαμένο! Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι εκδόσεις «Βιβλιόραμα» που επανεκδίδουν το βιβλίο ιστορία της ΣΤ' Δημοτικού, της Μ. Ρεπούση και της ομάδας της, που αποσύρθηκε τελικά από τα σχολεία. Εξάλλου, και μόνο ο θόρυβος που προκλήθηκε γύρω από το βιβλίο πριν ένα χρόνο, είναι αρκετός για να ποντάρει ο εκδοτικός οίκος στην εμπορική επιτυχία του βιβλίου σήμερα... Σε εκδήλωση που διοργανώνει για την επανέκδοση του βιβλίου ο εκδοτικός οίκος, μαθαίνουμε ότι θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου, αλλά και πανεπιστημιακοί, ανάμεσά τους ο Α. Λιάκος.

Θα θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι Ρεπούση, Λιάκος και Παπαδημητρίου είναι ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς που κινούνται εδώ και δύο χρόνια σε δράσεις υπεράσπισης των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση. Θα θυμίσουμε ακόμα ότι επίσημα, ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει θέση υπεράσπισης του βιβλίου ιστορίας που αποτελεί «υπόδειγμα» αποσπασματικότητας, «μοντέλο» για την εκπαίδευση εκείνη που θέλει τους μαθητές να τσαλαβουτούν σε σκόρπια κι ασύνδετη μάθηση και δεξιότητες, χωρίς να μπορούν να καταλαβαίνουν τη σύνδεση και τη σημασία των ιστορικών γεγονότων, χωρίς να αντιλαμβάνονται ποιος είναι τελικά ο κινητήριος μοχλός της ιστορίας...

Από πολλούς και διαφορετικούς δρόμους φαίνεται ότι αναδιαρθρώσεις και αμορφωσιά πάνε χέρι - χέρι. Φαίνεται ακόμα και ποιες πολιτικές δυνάμεις δίνουν χέρι βοήθειας σ' αυτή την εκπαιδευτική πολιτική, την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ