Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΠΑ: «Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση που μετά τις αλλαγές - εξπρές στο Ασφαλιστικό ετοιμάζεται να αναμορφώσει και την αγορά εργασίας. Στο επίκεντρο του διαλόγου - με βάση και τις προτάσεις των "σοφών" θα βρεθούν καυτά θέματα όπως είναι η αύξηση του ορίου απολύσεων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το λεγόμενο ελαστικό ωράριο), η μετατροπή των συμβάσεων από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, η αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας ακόμη και το ύψος των αποζημιώσεων» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΙ: «Την ώρα που το 2007 οι τράπεζες αύξησαν τα κέρδη τους κατά περίπου 70% σε σχέση με το 2006 και τα έφθασαν στο ύψος ρεκόρ των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (...) κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προϋποθέτει και την οικονομική ευρωστία των τραπεζών της χώρας. Προφανώς όμως δεν μπορούν οι τράπεζες - μερικές μάλιστα από τις οποίες είναι κρατικές - να χρησιμοποιούν παράνομα χαράτσια για να αυξάνουν την κερδοφορία τους (...) το ότι συνεχίζουν να το πράττουν χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες σημαίνει ότι κάποιος τους το επιτρέπει. Και αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση που προφανώς προτιμά να είναι περισσότερο αρεστή στους τραπεζίτες παρά τους πολίτες» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: «Ενα ΙΧ που πληρώνει σήμερα για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη 10 ευρώ από αύριο θα δίνει 15,4, ενώ για τα μεγάλα φορτηγά οι τιμές υπερδιπλασιάζονται αφού από 25 ευρώ θα καταβάλλουν 51,9» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο μάλιστα Σημίτη την οποία υμνείτε κ. Γ.Α.Π. είναι που έκανε τις πιο εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις με την πώληση τεσσάρων τραπεζών (Ιονική, Εμπορική, Γενική, ΕΤΒΑ) δεκάδων βιομηχανιών. Με ποια αξιοπιστία λοιπόν αρνείται τώρα αυτό το δικαίωμα σε μια κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή» (ο Ν. Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ