Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθλιο εθνικιστικό σόου

Ενα άθλιο, εθνικιστικό σόου και μάλιστα με δεκάδες μικρά παιδιά, μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, έστησε χτες ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης. Συγκεκριμένα, με 37 μαθητές που χρησιμοποιήθηκαν ως μαριονέτες στο άθλιο σκηνικό που έστησαν εθνικιστικοί κύκλοι στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τη γνωστή παρέλαση.

Δεν είναι μόνο ότι στην εκδήλωση, που στήθηκε παρουσία του αντινομάρχη Παιδείας Δ. Ψωμιάδη και του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου σε θέματα παιδείας Μίμη Φωτόπουλου για τη βράβευση 37 μαθητών και δασκάλων ακούστηκαν κορόνες - αναμενόμενες γαρ - του τύπου «Κανένας και καμία από σας δε θα αποτύχει στη ζωή του, γιατί κουβαλάτε μέσα στην ψυχή σας τις αρχές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Είναι ότι τα μικρά παιδιά με ερωτήσεις - προφανώς δοσμένες - αποτέλεσαν άθελά τους το καλύτερο ντεκόρ για να γίνει ένα εθνικιστικό παραλήρημα και να προβληθεί η υπερπατριωτική ξεφτίλα όσων τη διοργάνωσαν. Για να εμφανιστεί η δήθεν συγκίνηση και «περηφάνια» του νομάρχη - Ζορό στα βραδινά τηλεοπτικά δελτία. Το σκηνικό συμπληρώθηκε από το... «χειροκρότημα» των «δασκάλων» που άκουγαν τις δοσμένες ερωτήσεις προς το νομάρχη και τις απαντήσεις του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ