Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Κατηγορηματικά αντίθετοι με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη Βουλή

Για «ασφυκτική πίεση από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» έκανε λόγο χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, αναφερόμενος στο θέμα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Τόνισε ότι «ως ΚΚΕ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και για την ένταξη αυτής της χώρας στο ΝΑΤΟ». Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας τόνισε πως «εδώ και 16 χρόνια διατηρούμε την ίδια θέση», δηλαδή ζητάμε την «απάλειψη από το προοίμιο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ κάθε αλυτρωτικού όρου», ενώ ο όρος «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός» πρέπει «να έχει αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό».

Ο Σπύρος Χαλβατζής ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί σήμερα να γίνεται λόγος για «ακεραιότητα των γειτονικών κρατών» αφού «ήταν κυβέρνηση η ΝΔ όταν διαμελιζόταν η Γιουγκοσλαβία» και ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ όταν «η στεριά, η θάλασσα και ο αέρας της Ελλάδας διαπερνόνταν» από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Τέλος, αναφορικά με το Κόσσοβο ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε ότι «μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανική βάση» συμπεραίνοντας συνολικά πως «όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δε θα υπάρχει ηρεμία, ησυχία και φυσικά καμιά πρόοδος» στη Βαλκανική. Επισήμανε δε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχεται την επέμβαση και το ΠΑΣΟΚ δεν την αντιστρατεύεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ