Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιστικά προσωπεία...

Την πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών στη συνεδρίαση (31.3.2008) της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να κληθούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 48ωρη απεργία στα μέσα του Απρίλη υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις (ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ Γιατρών, Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών και ΑΡΣΙ) -ενώ ανάλογη πρόταση πήρε και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Οταν, όμως, η Πανεπιστημονική πρότεινε ως μέρα απεργίας την 16η Απρίλη 2008 τότε αρνήθηκαν όλες οι παρατάξεις να την ψηφίσουν. Μάλιστα, πρωταγωνιστής στις αρνητικές ψήφους - τόσο στην ΟΕΝΓΕ όσο και στην ΕΙΝΑΠ - ήταν οι συνδικαλιστές της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών με τα έωλα επιχειρήματα ότι οι αγώνες πρέπει να είναι συντεταγμένοι, να μην επικρατούν διασπαστικές κινήσεις και τα συναφή.

Οταν, λοιπόν, έρχεται η συγκεκριμενοποίηση των αγώνων και του περιεχόμενου τους, τότε πέφτουν και τα όποια αγωνιστικά προσωπεία φορούν κάποιοι. Ειδικότερα οι συνδικαλιστές της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών παράταξης του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ